Arla hyllar hemvändarna: ”Två tyngsta värvningarna”

Hem » SHL Podcast » Arla hyllar hemvändarna: ”Två tyngsta värvningarna”

SHL-podden imponeras av Rögle och Skellefteå och hyllar klubbarnas senaste värvningar.
– De har en ruggig forwarduppsättning just nu alltså, säger Pär ”Arla” Arlbrandt i avsnittet.

Sedan senaste avsnittet av SHL-podden har Rögle och Skellefteå plockat hem förstärkning lagom till slutspurten i SHL. Ted Brithén och Pär Lindholm, två förstacentrar som hyllas av samtliga i poddpanelen.

– Först och främst, nu har jag inte alla värvningar i huvudet, men det är väl de två tyngsta värvningarna med lätthet, säger Pär Arlbrandt och fortsätter.

– Ted Brithén gjorde det ruggigt bra förra säsongen. Var väl en av de bästa i hela SHL. Gick till Bern, toppklubb alltid, eller nästan alltid i Schweiz. Tuffa, tuffa, tuffa krav på importerna där. Bern ligger dyngsist nu, sen om det var Ted som lämnade eller om det var något gemensamt har jag inte koll på men jag tror han kommer tillföra Rögle mycket. De har en ruggig forwarduppsättning just nu alltså, det är faktiskt de och Skellefteå som i mina ögon nästan har de två bästa.

Christian ”Fimpen” Eklund håller med, bland annat efter att ha sett Rögle bortaslå Djurgården med 3-0 på Hovet.

– Komma till ett topplag som Rögle som bara flyter på som ett självspelande piano känns det som, så är det perfekt att ta in en sån kille. Han kommer ju att vara som grymmast till slutspelet.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Rögle vinner guld (4.50)


Även Arlbrandt imponeras av laget Rögle i stort.

– Det var likadant när jag såg lite på Frölunda-Rögle, de är ett förbaskat bra hockeylag. Jag fick ett sms på morgonen av en kompis som frågade om inte Rögle är ett bra spel, för Frölunda var favoriter. Jag svarade att ”ja, de är ju bättre i grunden men Frölunda har förlorat många, de är förbannade, jag skulle inte våga spela det”. Så ser man matchen och de är ju fruktansvärt bra just nu.

Vad gäller Skellefteås Pär Lindholm har panelen inte lika bra koll på stjärncenterns senaste säsonger i NHL. Trots det är de överens om att det är en riktigt bra värvning, speciellt med tanke på stundande slutspelet och målet mot Örebro direkt i comebacken.

– Det är ju ett kalasnamn också. Det känns som de börjar få tillbaka de här från guldåren. Jag vet inte hur många guld Lindholm har i och för sig, han kanske var för ung för det. Men det är ju två riktigt bra spelare såklart, säger Arlbrandt.

– Jag tror inte det är många som har tippat Rögle och Skellefteå i en SM-final inför, konstaterar Eklund.