Arla efter IKO:s stökiga vecka: ”Oproffsigt”

Hem » SHL Podcast » Arla efter IKO:s stökiga vecka: ”Oproffsigt”

Huvudtränare Håkan Åhlund får sparken, klubbledningen skyller beslutet på medier och IKO-spelare rasar på klubbledningen. Den gångna veckans rubriker får Pär ”Arla” Arlbrandt att ifrågasätta aggerandet från både klubbledning och spelare i Oskarshamn.
– Det är bättre att vara tyst, säga ”inga kommentarer” och ta det internt istället, säger han i veckans avsnitt av SHL-podden.

Förra veckan var stökig för IK Oskarshamn. Först publicerade SportExpressen uppgifter om att huvudtränare Håkan Åhlund skulle lämna under det kommande landslagsuppehållet. En källa inom klubben ska dessutom ha sagt att det pågår ”ren mobbning”. Dagen efter gick Oskarshamn ut med ett pressmeddelande där de bekräftade att Håkan Åhlund lämnar klubben och att ”Perra” Johnsson tar över.

I pressmeddelandet skyller klubbens general manager Thomas Fröberg samtidigt på mediernas bevakning och menar bland annat att han och styrelsen fått ta beslutet på grund av uppgifter som ”dessvärre har skapat ett fokus på Håkan istället för på laget”. Kommentaren får Pär Arlbrandt att ifrågasätta klubbledningens hantering av situationen.

– Ett stort misstag att skylla på medier, gör man det när man är på SHL-nivå bevisar det att man är en rookie på området helt enkelt. Det är bättre att stå för sitt beslut och säga att vi gör det här för att vi tror på att det är det bästa för laget, säger han i veckans poddavsnitt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


I en intervju med Sportbladet besvarar Åhlund kommentaren från Fröberg och säger bland annat att klubben ”bara försöker hitta ursäkter för att få bort mig”. Därefter la sig Oskarshamnsspelarna i debatten. Från deras sida pratades det om horribla beslut, svek från klubben och att majoriteten av spelarna inte står bakom beslutet.

– Att spelare säger att det är 18 av 22 som vill det här, hur kan man hänga ut lagkamrater på det sättet? Det måste ju skapa kass stämning, säger programledare Mårthen Bergman.

Arlbrandt håller med och konstaterar även att den gångna veckans rubriker varit långt ifrån bra för Oskarshamn.

– Jag tycker det är oproffsigt både från klubbledning att skylla på medier och spelare att uttala sig. Det är bättre att vara tyst, säga ”inga kommentarer” och ta det internt istället, säger han.