Alvarez om slutet i Malmö: ”Mådde inte bra”

Hem » SHL Podcast » Alvarez om slutet i Malmö: ”Mådde inte bra”

En stark Malmöprofil som kom fram i klubben och fortfarande har hjärta för den. I Betssons SHL-podden Möter berättar Robin Alvarez om den tunga säsongen som gjorde att han och Malmö Redhawks skiljdes åt.
– 
Det var inte kul att ta sig till hallen, det var inte kul med hockey helt enkelt.

Pantern- och Malmöfostrade Robin Alvarez valde trots SHL-anbud att tre säsonger i följd stanna kvar i Malmö Redhawks när klubben låg i Hockeyallsvenskan. Till slut lämnade han för Djurgården, men kom tillbaka till Malmö igen när laget återvänt till SHL. Därför höjde nog många på ögonbrynen när kontraktet bröts efter bara en säsong och Alvarez inför säsongen 18/19 gick till Skellefteå. I SHL-podden Möter öppnar Robin Alvarez upp om bakgrunden till uppbrottet.

– Det är en ganska känslig grej för mig. Mitt andra år var väldigt hackigt med skador. Jag tror jag hade 3-4 skador där jag var borta två veckor i stöten. Jag presterade inte som jag ville, och det blev jobbigt mentalt. Sedan kom nästa skada, så började jag komma tillbaka i spelet, sen kom nästa skada. Jag blev pappa samma år och det blev lite sömn. Jag mådde inte så bra det året faktiskt, berättar Alvarez och fortsätter.

– Jag tror att om man tar alla pusselbitar och lägger ihop dem så var det mycket saker som spelade in. Till slut blev det en liten konflikt där nere och det beslutades att jag inte skulle spela mitt sista år på kontraktet. Vilket var jättetråkigt, samtidigt som jag kände att det var ett tufft år rent mentalt för mig. Det var jättejobbigt så att, så blev det.

Mådde du dåligt som att du var deppig eller nere?

– Absolut, jag var deppig. Att åka ner och träna varje dag var ganska tufft. Det var inte kul att ta sig till hallen, det var inte kul med hockey helt enkelt, säger Alvarez som aldrig upplevt liknande känslor innan.

– Det var första gången, jag har aldrig känt så där förut. Under säsongen kan det gå upp och ner men det är på en helt annan nivå. Jag har ju inte pratat om detta egentligen, förutom med kompisar och vänner, men jag har ju aldrig delat med mig om det på det här sättet som nu. Men jag känner väl att jag har blivit starkare av det också.


Lyssna på SHL-podden i iTunes


Alvarez har tidigare berättat om att han inte drog helt jämnt med Malmötränaren Peter Andersson och att Andersson inte ville ha kvar honom. Alvarez vill inte gå in djupare på exakt vad konflikten baserades på men han säger att det blev en ”incident”. Samtidigt är han mer självkritisk nu än vid intervjun efter klubbytet.

– Då var jag fortfarande i stadiet av återhämtning. Då var jag ledsen och förbannad fortfarande, nu kan jag se det i en större bild. Och då är jag lite mer självkritisk helt klart. Jag lägger inte allt på mig själv, men jag lägger nog lite större del på mig själv. Jag skulle hanterat det mycket bättre än jag gjorde, säger Alvarez och tillägger att konflikten med Malmö hade fler bottnar än bara tränaren.

– Det handlar inte bara om mig och Peter, om vi säger så.

Hur är er relation idag?

– Nja, vad ska jag säga. Vi hälsar väl på varandra när vi ses, men inget mer än det. Jag känner ju hans söner som man träffar på sommaren och så. Men inget mer med honom på det sättet.

De positiva känslorna för klubben och staden finns dock kvar. Robin Alvarez planerar att bosätta sig i Malmö efter karriären, och kanske spelar han också för Redhawks igen.

– Jag skulle absolut vilja dra på mig tröjan igen. Men det är saker som ska klaffa såklart. Det är något man har lärt sig, man ska aldrig stänga några dörrar