Alvarez kamp mot självförtroendet

Hem » SHL Podcast » Alvarez kamp mot självförtroendet

Forwarden Robin Alvarez är inne på sin 13:e säsong som professionell hockeyspelare, men att han skulle nå dit var länge långt ifrån självklart – åtminstone för honom själv.
– Jag trodde inte ens på mig själv att jag skulle få någon plats, säger Alvarez till Betssons podcast SHL-podden möter.

Som 20-åring fick Malmösonen Robin Alvarez göra debut för Redhawks A-lag i Hockeyallsvenskan och sedan dess har forwarden hunnit göra över 550 matcher i SHL och Hockeyallsvenskan för bland annat Djurgården och Skellefteå AIK. Nu är 32-åringen inne på sin andra säsong hos de sistnämnda och i en intervju med Betssons podcast SHL-podden möter ger han en bild av en karriär som tagit honom mycket längre än vad han trodde i tonåren.

– Inte ens under första året i J20 tänkte jag att jag skulle bli hockeyspelare. Jag har alltid varit så att jag har drömt om NHL och sådär, men att på riktigt tänka att “det här kan jag jobba med”… Jag tror att det var Roger Öhman, som var min tränare då, som sade att “Robin, vad vill du göra med din hockey? Det här kan bli ditt jobb”. Då blev det liksom “Aha!”, säger Alvarez och berättar vidare att han inte ens blev förvånad när han inte fick en plats i Skånes TV-pucklag.

– Det var under mitt första år i J20 som jag utvecklades mycket och under det andra året också. Jag var aldrig med i TV-pucken och jag var inte med i Sverige-pucken heller, som väl är året innan. Jag var med på någon uttagning till TV-pucken, men det var inte som att jag blev gallrad sist heller. Jag blev gallrad någonstans i mitten. Det är klart att jag blev ledsen, men jag trodde inte ens på mig själv att jag skulle få någon plats där, så det var inget konstigt att bli gallrad.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Kampen mot ett långt ifrån sprudlande självförtroende tycks ha varit ett genomgående tema i Robin Alvarez karriär och inte ens när han nu passerat 30-strecket är det helt enkelt att klara av att alltid tro på sin egen förmåga. Självförtroendet är, och har varit, ett problem.

– Ja, det har det. Det är någonting jag fortfarande jobbar på. Det kanske inte går lika mycket upp och ner som det gjort förut, men jag har absolut saker i spelet där jag känner att “vad gör jag nu?”. Där jag inte riktigt tror på mig själv och det jobbar jag med fortfarande, säger Skellefteå-stjärnan.

Något som Alvarez däremot är säker på är sin förmåga att utvecklas och trots att vissa jämnåriga spelare kanske börjar se slutet av karriären borta i horisonten så är 32-åringen helt säker på att han fortfarande har sin bästa säsong i karriären framför sig.

– Ja, det är jag helt hundra på, säger han.