Alsenfelt: ”Jag kommer alltid ha ett hjärta för Leksand”

Hem » SHL Podcast » Alsenfelt: ”Jag kommer alltid ha ett hjärta för Leksand”

Bild: Bildbyrån

Under sina nästan tre år i Leksand var Oscar Alsenfelt med och både tog upp laget till SHL och åkte ner i Hockeyallsvenskan. Trots att det var ytterligare nästan tre år han spelade där så erkänner han att han fortfarande har kärlek kvar för klubben.
– Jag har sagt det flera gånger: jag har ett hjärta för Leksand och kommer alltid att ha det, säger han i senaste avsnittet av SHL-podden möter.

Oscar Alsenfelt kom till Leksand från Modo mitt under säsongen 2012/13 och etablerade sig snabbt i Leksandssupportrarnas medvetande efter en magisk kvalserie där han bara släppte in 1,33 mål/match med en räddningsprocent på 95,4% och Leksand gick upp till SHL igen.

Två säsonger senare var det dags för ytterligare en kvalserie vilket slutade med direktkval mot Malmö. Rykten om att Alsenfelt skulle återvända till Malmö om de gick upp hade börjat snurra mitt under brinnande kval och i en krönika av Aftonbladets Mats Wennerholm ifrågasatte Alsenfelts insats i en av matcherna med vad Alsenfelt minns som något i stil med ”hade jag inte vetat bättre hade jag trott att Alsenfelt redan är klar för Malmö”. Detta itt under direktkvalet mot Malmö, som Leksand till slut förlorade och åkte ner i Hockeyallsvenskan.

Det ledde till flera hot från Leksandssupportrar mitt under brinnande kval, men också otroligt mycket stöd och när han får frågan om hoten påverkade chanserna att han ska spela i Leksand igen, så uttrycker han en positiv bild av hans relation till klubben.
– Faktum är att när allt det hände, så gick det några dagar eller någon vecka, när vi hade ledigt efter säsongen. Vi åkte iväg på semester då för man ville komma ifrån, det gick inte att vara i Leksand de veckorna, för då visste jag ju inte var jag skulle spela. Och då, under den tiden, var det faktiskt jättemånga som hörde av sig från Leksand, både från supporterskaran men även andra, och verkligen backade och de runtom laget visste ju hur mycket jag gjorde mitt bästa, gjorde allt och skrek i omklädningsrummet och ville så mycket. De gav stödet, men även andra supportrar som hörde av sig och beklagade, för jag sa något om det här, även om det inte var exakt så som jag gjorde nu, i detalj. Det var många som beklagade och förkastade det och jättegärna ville att jag skulle stanna, så det kommer inte påverka någonting i framtiden, för jag vet att det är många där som uppskattade det jag gjorde. Det är det som är det viktigaste, säger han.

Förra säsongen blev Malmökeepern utsedd till SHL:s målvakt och han trivs i Malmö men kärleken till Leksand, som just nu ligger tvåa i Hockeyallsvenskan, finns fortfarande kvar.
– Jag har sagt det flera gånger att jag har ett hjärta för Leksand och kommer alltid att ha det. Jag känner ju ”Challe” (Mikael Karlberg) och Patric Skoglund som är marknadschef och jag har bra dialog med honom och alla andra kompisar där. Och nu under OS-uppehållet ska vi säkert dit och träffa några vänner när vi är lediga. Så det är klart att det är ett ställe som ligger nära mitt hjärta.

Håller Alsenfelt nollan nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om Leksand är runt 35.00)