”Aaltonen kommer att lämna Rögle inom kort”

Hem » SHL Podcast » ”Aaltonen kommer att lämna Rögle inom kort”

Bild: Bildbyrån

Sedan bröderna Abbott tog över Rögle har den finske stjärnan Juhamatti Aaltonen fått sparsamt med speltid och häromdagen uttalade sig sportchef Chris om hans framtid. Nu ser hans tid ut att vara över i Ängelholmsklubben. Det tror iallafall Pär Arlbrandt.
– Jag kan inte tänka mig att han kommer vara kvar efter en sådan offentlig sågning. Jag skulle bli väldigt förvånad om han är kvar efter fönstret har stängt, säger förre poängkungen i senaste avsnittet av SHL-podden.

Juhamatti Aaltonen spelade i Rögle 2012/13 och gjorde då totalt 36 poäng på 52 matcher. Inför säsongen värvades han återigen, och fick under hösten mycket kritik för sitt defensiva spel. När sportchef Anders ”Masken” Carlsson och tränaren Anders Eldebrink ersattes av bröderna Chris och Cam Abbott så fick Aaltonen helt plötsligt sitta på bänken och häromdagen uttalade sig sportchef Chris om finländaren.
– Det är beslut vi har fattat, vi vill satsa på killarna som vunnit de senaste matcherna åt oss. Jag tittar på vilka möjligheter jag har när det gäller Aaltonens framtid. Jag överväger alla möjligheter just nu. Jag utvärderar hela tiden laget vi har och vad vi behöver. Jag gillar Juhamatti Aaltonen, han har många offensiva uppsidor, han är väldigt skicklig och är en fantastisk person. Men jag är inte övertygad att han når sin fulla potential hos oss och jag är inte övertygad om att han ska spela med oss – att han är ”the guy”, säger Chris till Helsingborgs Dagblad.

SM-guldvinnaren från i fjol Pär Arlbrandt är därmed säker på att Aaltonen, som gjort fyra mål och elva assists på 27 matcher, gjort sitt i Rögle.
– Definitivt. Ett sådant uttalande är extremt ovanligt. Nu har inte Chris (Abbott) jobbat som sportchef så länge i Rögle men att en sportchef går ut och säger ”jag är inte säker på om han ska vara en del i laget”, det är nästan första gången jag hör. Innan det är klart, så att säga. Jag kan inte tänka mig att han kommer vara kvar efter en sådan offentlig sågning. Det tror jag inte, säger Arlbrandt i senaste avsnittet av SHL-podden.

Du tror inte det kan vara någon ”sätta press på”-taktik?
– I så fall borde det komma från Cam (tränare) och inte Chris (sportchef). Det hade varit mer normalt om han vill sätta press men så gör man inte med en så pass rutinerad spelare tycker jag. Det tar man internt. Men jag skulle bli väldigt förvånad om han (Aaltonen) är kvar efter fönstret har stängt.

Varför kommer detta upp nu tror du? Är det hårdare krav från Abbott-bröderna?
– Ja, det tror jag. Det är väl den bedömningen de har gjort, att han inte är ”bang for the buck” och inte levererar tillräckligt för den peng de betalar honom. Jag tror inte de tycker han gör jobbet och vill kanske få loss pengar för att få dit en annan spelare. Det har varit ett otroligt flöde med spelare till och från Rögle så det ska bli intressant att se var det tar vägen. Han har bara gjort fyra mål och inte alls dominerat som han gjorde senast han var här. Så för mig är det inte alls oväntat, säger Arlbrandt.

Vinner Rögle nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om Aaltonen är runt 5.00)