Förre poängkungen: ”2000-talets bästa forwards”

Hem » SHL Podcast » Förre poängkungen: ”2000-talets bästa forwards”

Svenska mästarna Frölunda ska försvara guldet som de bärgade förra säsongen. Göteborgarna har lyckats med bedriften med att både vinna guld och behålla större delen av laget, och är därför en av favoriterna till ett nytt SM-guld.

 

Förra säsongen kröntes med klubbens femte SM-guld i finalen som spelades mot Djurgården. Laget vann även CHL. Inför säsongen 2019/2020 ser det om möjligt ännu starkare ut på pappret.

– De har behållt i stort sett hela laget inklusive ledarstaben, samtidigt som de har kryddat med Johan Sundström och Nicklas Lasu. Det ser extremt bra ut på förhand, säger Oskar Lindwall, hockeyreporter på GT.

Bortsett från ovan nämnda nyförvärv har man en slagkraftig stomme med namn som Ryan Lasch, Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson, Patrik Carlsson, Sebastian Stålberg och Rhett Rakhshani.

– Jag påstår att det här är 2000-talets bästa forwardsuppsättning. Problemet är bara – var ska alla få plats?, säger förre poängkungen Pär Arlbrandt.

– Ja, det är ju många, fyller Christian ”Fimpen” Eklund i.

– Ja, det är 16 st som ska fylla tolv platser. Men jag har svårt att se en bättre forwardsuppsättning, rent kvalitetsmässigt.


Frölunda att vinna grundserien? Odds 6.50


Lyssna på SHL-podden i iTunes


Även supertalangen Lucas Raymond, som kommer från de egna leden, kan mycket väl slå sig in i laget. Raymond förväntas gå så tidigt som topp 3 i nästa års NHL-draft.

– Det är en extrem talang, och förväntningarna är skyhöga på honom, men det är en enorm bredd på forwardssidan. Och just nu finns det kanske ingen plats för honom, men han kommer ha möjlighet att slå sig in, säger Oskar Lindwall, hockeyreporter på GT.

Det ligger ett stort favoritskap på Göteborgarna inför säsongen och det är svårt att inte prata om guld när det gäller Frölunda såhär på förhand.

– Det som är intressant i år är att det är så många ledare i laget. Lasu och Sundström är ju båda kaptensämnen. Det är många starka karaktärer som som kommer att driva på, säger Oskar Lindwall, hockeyreporter på GT

 

Var slutar Frölunda i tabellen?

Arla: Första plats.

Fimpen: Andra plats. Däremot tror jag de kan vinna SM-guld.