Vinnarna i Fan Awards!

Hem » SHL Nyheter » Vinnarna i Fan Awards!

Hockeyfantaster över hela Sverige har talat. Efter öppna nomineringar och en tids omröstning har Martin Jönslars Eriksson, klackledare för Leksands IF, utsetts till årets fan i NordicBet Fan Awards. Samtidigt belönas Sektion 84, Frölunda HC, för Årets tifo och Goa Gubbar, även de från Frölunda HC, prisas med Årets assist för sin tågresa till bortamatchen mot Leksand.

NordicBet Fan Awards har nu genomförts för första gången med syftet att hylla och lyfta dem som gör det lilla extra för svensk ishockey, både för spelarna på isen och för andra fans på läktaren.

– Vi har bland de bästa hockeyfansen i världen i Sverige. Vi visste redan sedan tidigare att kärleken till sporten och laget är enorm, men genomslaget för Fan Awards har varit över all förväntan. Och vinnarna är verkligen värda de här utmärkelserna, om än i hård konkurrens med många andra hockeyinbitna, säger Joakim Jörlander på NordicBet.

Sedan lite över en månad tillbaka har det varit fritt för alla att nominera och rösta på bidrag i de tre tävlingskategorierna här på SHL-bloggen. I finalomgången har man sedan i två veckor kunnat rösta på tre alternativ i varje kategori. Och nu är vinnarna utsedda:

Årets fan

Martin Jönslars Eriksson, Leksand IF – Ingen Martin, ingen ståplats! Inga hatramsor, alltid positivt. En klar förebild!

Priset till Årets fan är 10 000 kronor till fanklubben samt två säsongsbiljetter för nästa säsong, att använda själv eller ge till någon som borde gå på fler matcher.

Årets tifo

Sektion 84, Frölunda HC – För ett tifo som tog andan ur de flesta och visade andra var skåpet ska stå (24/9 2016).

Priset för Årets tifo är 10 000 kronor till den vinnande tifo-gruppen.

Årets assist

Goa Gubbar, Frölunda HC – För att dom lyckades få till det största bortaföljet i historien med den senaste tågresan. Ett oförglömligt hockeyminne (25/2 2017).