SHL Se & Hör: Vinnare av halvtidsvilan i SHL? Läs svaret i senaste inlägget från SHL-Bloggen

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Vinnare av halvtidsvilan i SHL? Läs svaret i senaste inlägget från SHL-Bloggen

Vinnare av halvtidsvilan i SHL?

Tidigare i veckan blev det klart att Frölunda HC får två blytunga backförstärkningar och därmed vinner halvtidsvilan i SHL. FHC är knappast ett lag som har det tunt på backsidan om man jämför med många andra lag i SHL. Men det kan alltid bli bättre, vilket det nu blir då Frölunda signat Andreas Borgman och grymme Mattias Norlinder. Borgman är en stark tvåvägsback, samt en riktig slitvarg, perfekt spelare för att öka djupet i truppen. Samtidigt hade Norlinder uttryckt att han ville tillbaka till Frölunda HC för att fortsätta sin utveckling, och så blir också fallet då NHL-klubben Montreal Canadiens gått med på att låna ut 21-åringen till Frölunda under resten av säsongen. Frölunda kommer att vara fortsatt livsfarliga den här säsongen med andra ord.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Djurgården är på jakt efter tränare, målvakt, back och center

Samt sportchef va? Eller kan K-G Stoppel bli permanent sportchef? Han har i varje fall chansen att visa upp sig nu då Djurgården slåss om förstärkningar på alla positioner. Djurgården har som vi skrivit om flera gånger, varit i djur kris under hela den här säsongen. För att ta sig ut positionen som tabelljumbo måste de få in förstärkningar. Det svåra är att det är hård konkurrens om kvalitativa spelare just nu.

Djurgården har redan fiskat i HockeyAllsvenskan där det nyligen blev klart med Challes son, Emil Berglund som varit på lån hos DIF från Almtuna IS. Samt att de gjorde ett byte med Leksands IF där DIF fick tillbaka Fredrik Forsberg i utbyte mot Linus Andersson.

Det stora problemet för Djurgården är att de är det sämsta laget i SHL för tillfället. De riktigt bra spelarna som finns tillgängliga och har flera klubbar att välja bland, prioriterar inte direkt en tabelljumbo över exempelvis Frölunda HC.

Anders Källström lämnar SHL efter sju år som ordförande

Under sju års tid har Anders Källström suttit vid rodret för SHL. Han tog över posten under säsongen 2015 och har sedan dess navigerat SHL genom två svåra år i samband med Covid-19 pandemin. Det är på egen begäran som Källström kliver av posten som ordförande.

– Tidsfönstret är det rätta för ett ordförandeskifte. Efter de utmanande åren med pandemin är det läge för kommande styrelse och en ny ordförande att forma vägen framåt mot 2025 och 2030. Jag är glad och tacksam över allt det jag fått vara med om men inser att allt, även det som är så inspirerande, har sin tid, sa Anders Källström till SHL:s hemsida.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Ny arena på G i Oskarshamn?

Efter ett sammanträde med politiker i kommunfullmäktige i Oskarshamn kommun meddelades det att man vill bygga en ny hockeyarena i Oskarshamn. Den nuvarande arenan, Be-Ge Hockey Center är den minsta arenan i SHL. Förslaget kring en ny arena kan i så fall utöka kapaciteten till 4,500 åskådare, från nuvarande 3,275. Utöver en utökad kapacitet kommer arenan vara moderniserad samt mer lättillgänglig. Om en ny arena byggs i Oskarshamn kommer nuvarande Be-Ge Hockey Center bli en träningshall.