Ros om målvakten: ”Vem hade inte problem med honom?”

Hem » SHL Nyheter » Ros om målvakten: ”Vem hade inte problem med honom?”

I avsnitt 61 av SHL-podden gästar Sportbladets Tomas Ros. När han ombeds nämna en spelare han aldrig riktigt gillat faller lotten på den finländske keepern Fredrik Norrena.
– Han var väldigt speciell. Jag förstod honom inte, säger Ros i podcasten.

Den före detta finske landslagsmålvakten representerade under sin karriär i Sverige tre stycken klubbar. Han inledde med att vinna SM-guld med Frölunda 2002-03 och gjorde sedan tre säsongen i Linköping innan han stack vidare till NHL och KHL för att sedan vända tillbaka till Sverige. Där blev det ytterligare tre säsongen i LHC och sen en avslutande i Växjö innan han tackade för sig 2013-14 efter en säsong i TPS Åbo.

När Sportbladets Tomas Ros gästade SHL-podden i avsnitt 61 så fick han frågan om vilken spelare han aldrig riktigt gillat.
– Det finns säkert många i Elitserien/SHL som jag tycker har varit knepiga att ha att göra med. Jag kommer väl inte på någon direkt sådär nu. Men det finns väl många som jag tycker har haft en konstig syn på media. De har jag stört mig på lite, men inget namn som poppar upp sådär just nu. Det finns nog många, och de har nog stört sig på mig också, säger Ros.

När samtalet sen ska gå vidare så avbryter Ros.
– Jag kan väl säga en då, Fredrik Norrena i Linköping hade jag lite problem med. Jag tyckte att han gömde sig mycket…
– Vem hade inte problem med honom? Möjligtvis hans föräldrar. Även de som spelade i Linköping tyckte väl att han var lite knepig, flikar SHL-poddens Christian ”Fimpen” Eklund in.

Ros utvecklar.
– Han var väldigt speciell. Jag förstod honom inte. Han hamnade i många situationer både på isen och utanför isen som man då ville prata med honom om. Men han förstod inte varför han skulle utveckla varför han hade huggit någon på vaderna eller slagit ner någon framför mål. Han tyckte det var helt ointressant.

Lyssna på SHL-podden i iTunes

SHL-podden på sociala medier:

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.