SHL Se & Hör: Flera värvningar i SHL innan årsslutet

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Flera värvningar i SHL innan årsslutet

Större delen av veckan SHL Se & Hör handlar om värvningar i SHL. Efter ett par månaders spel vet lagen vad som saknas, samt vilka spelare som behöver ersättas på grund av skador. Samtidigt är det tuff konkurrens på marknaden för värvningar i SHL. Svårast är det för tabelljumbon Djurgårdens IF.

 

Dick Axelsson tillbaka i Djurgårdens IF

Dick Axelsson är tillbaka i svensk hockeys finrum efter att ha lämnat SHL efter säsongen 2020/21. Djurgården befinner sig i en svår situation i egenskap av att vara tabelljumbo, har brist på spelare, samt organisatoriska problem kring avgående ledare och tränare. Situationen görs inte bättre av att det är brist på spelare som håller SHL-kaliber. Plus att det är fler lag än Djurgården som är på jakt. Denna kombinationen samt att Djurgården är på väg ut ur SHL gör det hela ännu värre då väldigt få spelare vill gå till en tabelljumbo om det finns andra alternativ. Sett till dessa aspekter är värvningen av Dick Axelsson viktigt för Djurgården. Men troligtvis är det “too little, too late”. Kontraktet med Axelsson sträcker sig säsongen ut.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Pontus Johansson från Djurgården till Frölunda HC

Tidigt i säsongen sköt Djurgårdens Pontus Johansson in sitt första SHL-mål mot Frölunda HC. Johansson gjorde otroligt bra ifrån sig under September och Oktober, han skakade om i hierarkin i försvaret i Stockholms-klubben. Sedan dess har han fått mindre speltid. I senaste matchen mot Linköping då de förlorade med 2-5 var han dock inne på isen 15 minuter. Han har imponerat tillräckligt mycket för att andra klubbar i SHL fått upp ögonen för honom. I veckan ryktades det om att Johansson är överens med just Frölunda HC om en övergång. FHC jobbar på att bygga upp sin backsida och fokuserar på unga och talangfulla spelare. En värvning som vore bra för både Johansson och Frölunda, samtidigt mindre bra för Djurgården som kämpar på med en tunn trupp.

 

NHL-meriterad målvakt till Brynäs IF

Veini Vehviläinen har gjort ett bra jobb mellan stolparna hos SHL laget Brynäs IF som ligger en poäng ifrån slutspelsplats och har goda förutsättningar att kunna knipa den innan säsongen är över. Nu har SHL-klubben förbättrat sina chanser genom att plocka in den NHL-meriterade målvakten Kristers Gudlevskis som närmast spelade HC Slovan Bratislava i Slovakien. Förutom NHL och Slovakien har Gudlevskis spelat i AHL, Lettiska högsta ligan, Tyska DEL, och KHL. Tanken är att Vehviläinen fortsätter vara nummer ett medan Gudlevskis kan ge honom avlastning mellan varven.

 

Patrik “Peppe” Lundh tillbaka i SHL – sista värvningen i SHL för säsongen

Under veckan blev det klart att Patrik “Peppe” Lundh återvänder till SHL efter att ha kommit överens med Färjestad BK. Peppe har en lång karriär, han gjorde sin debut för Djurgården I SHL redan 2006 (dåvarande Elitserien). Sedan dess har han haft turer på olika håll i högsta ligan: Färjestad BK, Växjö Lakers, och Linköping HC – samt ett par matcher för Tre Kronor. Efter förra säsongen lämnade han Linköping för spel i Tyska DEL. Men nu är han alltså återigen tillbaka med FBK där han tidigare burit A:et på bröstet. En kombination av två saker har lett till att Peppe är tillbaka i SHL. Det har inte gått bra för Peppe i Tyskland, samtidigt har familjen befunnit i Sverige under säsongen, i just Karlstad där de köpte hus i somras. En bra förstärkning där båda parter vet exakt vad de kan förvänta sig ifrån varandra. Nu har han chansen att öka på sin poängskörd i SHL, där han åstadkommit 236 poäng på 520 matcher. Utav alla värvningar i SHL under säsongen var Peppe den sista värvningen för året.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Inga SHL-spelare till hockey-OS 2022?

Förra veckan skrev vi om att flera tränare uttryckt sig negativt om hockey-OS 2022 efter att det blivit klart att NHL ej släpper några spelare till de Olympiska Spelen. Förutom riskerna kring skador innebär ett OS-uppehåll ytterliggare förändringar i SHL spelschemat, som har släpat sedan början av SHL-säsongen. Den senaste tränaren att uttrycka sig i frågan är Frölundas Roger Rönnberg som sagt att han kommer göra sitt bästa för att inte släppa några spelare till OS. Samtidigt har legendaren Håkan Loob uppmanat alla spelare som får chansen att delta i OS att “pallra sig dit”. Han menar att hockey-OS är otroligt viktigt för svensk ishockey där alla borde samarbeta för att vi ska ha det bästa möjliga laget på plats.

 

 

Inför SHL säsongen 2022/23

Den 17e September sätter SHL 2022/23 säsongen igång igen. Här kan du hålla koll på allt som sker inom SHL. SHL-bloggen är din sida där vi ger dig de senaste nyheterna, rekar SHL-speltips, höga SHL odds, och mycket mer spännande kopplat till SHL.
PS. Det kan hända att vi täcker andra hockey marknader här, som till exempel hockey VM och Hockey OS, besök SHL-Bloggen regelbundet för att inte missa något!