Världsstjärnans PT ville hjälpa Foppa: ”Önskar att jag hade fått göra det”

Hem » SHL Nyheter » Världsstjärnans PT ville hjälpa Foppa: ”Önskar att jag hade fått göra det”

Peter Forsberg kämpade med sin fot i flera år innan han la skridskorna på hyllan 2011. I SHL-podden berättar super-PT:n Andreas Öhgren att han försökte få hjälpa ”Foppa” under dennes aktiva karriär.
– Hade jag haft det ryktet jag har idag när många fler vet om mig så kanske det hade varit lättare, men ja, jag mejlade honom och det blev tyvärr inget, säger Öhgren.

Avsnitt 62 av SHL-podden gästas av hockey-PT:n Andreas Öhgren, som bland annat är PT till världsstjärnan Nicklas Bäckström. Han berättar att han tycker att Peter Forsberg är världens bästa spelare genom tiderna och får då frågan var han höll hus när ”Foppa” hade strul med sin fot, det som sedermera tvingade honom att lägga av.
– Jo, men jag erbjöd mig väl, säger Andreas och skrattar.
– Jag önskar så att jag hade fått gjort det. Jag säger inte att jag hade kunnat fixa det, absolut inte, men kanske! Kanske!

Hade du någon idé kring vad man hade kunnat göra?
– Asså verkligen, det var precis under den eran som jag grottade i fotmekanik också. Så jag var verkligen ashajp på det, ”jag kan fixa det där, jag kan fixa det där!”. Men det egentligen problemet han hade vet väl inga fler än han själv och några läkare. Men jag hade kanske kunnat göra någonting, absolut.

Det blev aldrig mer än ett mejl.
– Hade jag haft det ryktet jag har idag när många fler vet om mig så kanske det hade varit lättare, men ja, jag mejlade honom. Jag spelade med Henrik Gradin i Timrå, och det är Foppas bästa kompis, så det var genom det. Men det blev tyvärr inget, avslutar Andreas Öhgren.

Lyssna på SHL-podden i iTunes

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.