SHL Nyhet: Stormigt i Malmö Redhawks inför SHL premiären 2021/22

Hem » SHL Nyheter » SHL Nyhet: Stormigt i Malmö Redhawks inför SHL premiären 2021/22

Malmö Redhawks har haft en minst sagt spännande försäsong. Spänningen har hållit i sig ända fram till idag, med åtta dagar kvar till SHL premiären 2021/22 och den viktiga öppningsmatchen emot Leksands IF på bortaplan. Under försäsongsturneringen Skoda Trophy saknade Malmö “bara” åtta stycken spelare. Frånvaron har varit högre tidigare under försäsongen men huvudtränaren Joakim Fagervall har försäkrat om att läget är under kontroll och att laget kommer vara intakt inför SHL premiären 2021/22. Inför Skoda Trophy var Malmö regerande mästare, i årets upplaga slutade de istället på en femte plats. Medan Brynäs IF vann Skoda Trophy 2021/22.

 

Resultaten från försäsongsturneringen Skoda Trophy

 

  • Södertälje SK vs Djurgårdens IF – 0-3
  • Södertälje SK vs Linköping HC – 0-3
  • IF Malmö Redhawks vs Brynäs IF – 2-1
  • Brynäs IF vs Västerås IK – 4-1
  • IF Malmö Redhawks vs Västerås IK – 1-4
  • Djurgårdens IF vs Linköping HC – 2-3
  • Södertälje SK vs IF Malmö Redhawks – 2-4 (5-6:e plats)
  • Djurgårdens IF vs Västerås IK – 4-3 (3-4:e plats)
  • Linköping HC vs Brynäs IF – 2-3 (1-2:a plats)

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Perfekt tajming med nyförvärvet Jaedon Descheneau

Med tio dagar kvar till SHL premiären 2021/22 blev Malmö fulltaligt på forward sidan genom att signa Kanadensaren Jaedon Descheneau. Descheneau är en duktig ytterforward med förflutet i Kanada och Tyskland. Närmast spelade han för Brynäs IF under de senaste två SHL säsongerna. Något som innebär att han kan Svenska ishockey redan och kan bidra från dag ett. I Brynäs hade han en fin utveckling, säsongen 2019/20 gjorde han 18 poäng (8+10) på 46 matcher. Säsongen 2020/21 gjorde han 32 poäng (10+22) på 52 matcher. En utveckling Fagervall hoppas hålla i sig under 2021/22 tillsammans med Malmö Redhawks.

Bara två dagar efter att Descheneau blivit klar meddelade Malmö att forwarden Adam Brodecki lämnar Malmö. Brodecki som dragits med skador under sin tid i Malmö fick aldrig riktigt visa vad han går för. Nu när han äntligen rehabiliterat sig flyttar han istället till Finland för att prova lyckan med SM-Liiga laget JYP Jyväskylä. Ett mindre avbräck som lämnar ett än mindre tomrum i samband med att Descheneau precis skrivit på.

 

Vad nya forwarden Descheneau har att säga om flytten och Malmö Redhawks

– Jag ser fram emot att komma till klubben och det ska bli kul att bli en del av laget. De senaste dagarna har det gått väldigt fort och nu är jag angelägen om att komma till Malmö så fort som möjligt. Jag hoppas kunna bidra med min fart. Jag gillar att spela ett snabbt spel, försöker vara stark på pucken och vill utnyttja både mitt skott och min förmåga att passa pucken så mycket det bara går. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till att skapa en del mål.

 

Frånvarokrisen är över

Så sent som 31:a Augusti tränade Malmö med fullt lag, med undantag för nyförvärvet Jaedon Descheneau som nyligen blivit klart. Frånvarokrisen som rådigt är med andra ord över och spelarna kommer få välbehövlig träningstid tillsammans innan SHL premiären 2021/22. Men frågan är om inte Malmös chanser mot Leksands IF den 9/11 försämras tack vare de dåliga förhållandena för Malmö under försäsongen? Vi tror i varje fall det och har ett SHL speltips att dela med oss utav:

  • Leksands IF att vinna till 2.02 i odds hos Betsson.

 

SPELA PÅ LEKSAND ATT VINNA HOS BETSSON