Statusen i Champions Hockey League 2021/22 plus ett CHL speltips för Rögle – Zug i kvällens match

Hem » SHL Nyheter » Statusen i Champions Hockey League 2021/22 plus ett CHL speltips för Rögle – Zug i kvällens match

Den 26:e Augusti, i slutet av förra månaden drog Champions Hockey League 2021/22 (CHL) igång. Som vanligt har vi flertalet SHL lag med i CHL, inklusive Växjö Lakers, Frölunda Indians, Rögle BK, Skellefteå AIK och Leksands IF.

Efter andra omgången ligger SHL lagen bra till i sina grupper.

 

Grupp A

 1. Växjö Lakers – 6 poäng
 2. Bremerhaven – 3 poäng
 3. Sparta Prag – 2 poäng
 4. TPS Turku – 1 poäng

Grupp B

 1. IFK Helsingfors – 5 poäng
 2. Frölunda HC – 3 poäng
 3. Zurich – 3 poäng
 4. Mlada Boleslav – 1 poäng

Grupp D

 1. Rögle BK – 6 poäng
 2. Zug – 3 poäng
 3. Munchen – 3 poäng
 4. Sönderjyske Ishockey – 0 poäng

Grupp E

 1. Tappara – 6 poäng
 2. Lugano – 3 poäng
 3. Skellefteå AIK – 3 poäng
 4. Eisbären Berlin – 0 poäng

Grupp F

 1. Friburg – 6 poäng
 2. Leksands IF – 6 poäng
 3. Slovan Bratislava – 0 poäng
 4. Ocelari Trinec – 0 poäng

 

 

SPELA PÅ CHL HOS BETSSON

 

 

Summering senaste matcherna i Champions Hockey League 2021/22

Skellefteå AIK var nära på att åka på en mardrömsstart efter att ha förlorat mot Finska Tappara i första matchen och sedan legat under med både 0-2 och 1-3 i matchen mot Tyska Eisbären Berlin. Men Skellefteå gav inte upp och kunde i tredje perioden göra 3 mål för att slutligen vinna matchen med 5-3.

Leksand tog sin andra raka vinst i matchen mot Ocelari Trinec, trots en dålig start på matchen. Efter endast 17 sekunder kunde Tjeckerna göra 0-1. Matchen var fortsatt jämn och det stod 2-2 fram till matchens slutskede, då Oskar Lang klev fram och gjorde 3-2 för Leksand.

Desto enklare var det för Växjö Lakers, efter en minut tog de ledningen med 1-0. Till slut lyckades de vinna matchen med 5-0 där Växjös nyförvärv, målvakten Adam Åhman räddade 21 skott.

 

Frågetecken kring Rögle BK inför kommande matcher i CHL

Rögle BK har öppnat starkt i Champions Hockey League 2021/22, de har vunnit båda sina matcher och toppar för nuvarande Grupp D med 6 poäng. Ikväll väntar Zug och på Lördag spelar de mot Munchen. Dock tvingas Rögle klara sig utan en utav sina nyckelspelare. Forwarden Ted Brithén är enligt ett pressmeddelande från Rögle inte tillgänglig för spel i veckans matcher. Orsak framgår inte, men klart är i varje fall att Brithén stannar hemma och vilar inför SHL-premiären emot Örebro den 11/9. Brithén stod för 1 mål och 2 assist i vinsten mot Zug förra veckan.

Det kan därför vara läge att spela på Zug i kvällens match. Vårt CHL speltips är att Zug vinner emot Rögle BK ikväll, 2.20 i odds hos Betsson. Nedsläpp och spelstopp 20:05 ikväll.

 

SPELA PÅ CHL HOS BETSSON