SHL Nyhet: Skellefteå AIK plockar in poängstarke Adam Mascherin från AHL

Hem » SHL Nyheter » SHL Nyhet: Skellefteå AIK plockar in poängstarke Adam Mascherin från AHL

Erik Forssell av Skellefteå AIK har under sommaren varit på en intensiv forwardsjakt. Detta efter att ha tappat flera forwards efter den gångna säsongen, Pär Lindholm, Jesper Frödén, Jonathan Berggren och Andreas Wingerli. Tidigare i veckan skrev vi om Skellefteå AIK:s värvning av NHL forwarden Tom Kühnhackl. Nu har Forssell har hittat en bit till av sitt lagpussel inför SHL säsongen 2021/22. Den senaste värvningen innefattar en otroligt poängstark forward som heter Adam Mascherin. Mascherin förväntas ansluta från Kanada redan i Augusti och finnas på plats i öppningsmatchen mot Djurgården den 11/9 September klockan 15:15.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Adam Mascherin karriär fram till SHL säsongen 2021/22

Den 23 år gamla Kanadensaren blev draftad av Florida Panthers redan 2016 som nummer 38 i draften, men på grund utav kontraktsdetaljer blev det ingen överenskommelse med Panthers. Draften fick vänta ytterligare två år. Under den tiden förbättrade han sin poängskörd hos Kitchener Rangers i Kanadensiska OHL. Under 259 matcher gjorde han 296 poäng, inklusive 122 mål. Åttonde bästa i klubbens historia. I kitchener Rangers var Mascherin även lagkamrat med nuvarande Skellefteå AIK spelaren Rickard Hugg.

I NHL draften 2018 draftade istället Dallas Stars Mascherin som den hundrade spelaren totalt. Det har inte blivit någon debut i NHL ännu, men han presterade otroligt bra i AHL istället. Där spelade han för Texas Stars under tre säsonger. Totalt blev det 142 matcher, där mäktade han med 89 poäng. I senaste säsongen som var nedkortad på grund utav Covid-19 pandemin gjorde Mascherin 34 poäng på 37 matcher.

Förhoppningarna kring Adam Mascherin påverkan på Skellefteå AIK:s chanser i SHL den kommande säsongen är stora. På pappret är han en perfekt pusselbit som både kan skjuta pucken, skapa mållägen och transportera puck över isen.

 

Vad Skellefteås Erik Forssell har att säga om värvningen

– En duktig offensiv spelare som har ett bra skott, är duktig på transportera puck och även har förmågan att slå bra passningar. Vi tror han kommer hjälpa laget på många sätt och kan ge oss goda chanser till guld.

 

Vad den nya Skellefteå spelaren Adam Mascherin säger om flytten, laget och sin roll

– Jag vill ta med mig min offensiva produktion och ska göra mitt bästa för att bidra med poäng och hjälpa laget vinna matcher. Jag vill skapa mycket lägen på isen men även bidra med lite roliga skämt och god stämning i omklädningsrummet, sådant finner jag viktigt. Förhoppningsvis får jag träffa lite supportrar och förhoppningsvis kan de uppskatta att se mig spela för Skellefteå AIK.

 

Hur förbättrar värvningen Skellefteå AIK:s chanser i SHL nästa säsong?

På förhand förväntas den unge Mascherin ha en stor påverkan, framförallt framåt och poängmässigt individuellt. Möjligtvis att han behöver bättra fysiken något i och med att spelytan är större i SHL jämfört med NHL och AHL. Vi får säga att, trots tappet på forwards har Erik Forssell lyckats bra med lagbygget. Som sagt, Djurgården väntar på bortaplan den 11/9 klockan 15:15. Djurgården är marginella favoriter till 2.45 i odds hos Betsson vilket vi inte är helt överens om. Vi kommer utvärdera premiärmatcherna närmare inpå matchstart den 11/9. Skellefteås chanser att vinna SHL 2021/22 är enligt oddsen OK, det går att spela dem som vinnare till 12.0 i odds. Närmare inpå första omgången kommer vi skriva mer ingående om matcherna här på SHL-Bloggen, inklusive SHL speltips.