SHL Nedräkning – Topp 10 lagen inför SHL säsongen 2021/22: Rögle BK

Hem » SHL Nyheter » SHL Nedräkning – Topp 10 lagen inför SHL säsongen 2021/22: Rögle BK

För de som inte följt Rögle BK efter säsongsslutet kan det komma som en chock att vi rankar klubben så här långt ned på vår topp 10 lista över bästa SHL lagen inför nästa säsong. Anledningen är att de tappat så många spelare, viktiga spelare, från stommen som var avgörande i att ta Rögle till andra plats i ligan och sedan sluta tvåa i slutspelet. Vi får dock säga att Cam Abbott & CO ändå gjort ett bra jobb under sommaren med att hitta ersättare.

 

Snabbfakta Rögle BK SHL säsongen 2020/21:

 

 • Placering 2020/21 – 2
 • Mål: 164 (1:a)
 • Insläppta Mål: 124 (3:e)
 • Powerplay: 26,42% (4:e)
 • Boxplay: 78.98% (6:e)
 • Poängkung 2020/21: Daniel Zaar

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Rögle BK nyförvärv inför SHL säsongen 2021/22

Som vi skrev i inledningen, Rögle har tappat flera spelare ur sin kärna och har jobbat febrilt under sommaren med att hitta värdiga ersättare. Deras betyg kring nyförvärv får ett högsta betyg av oss, men frågetecken hopar ändå upp sig när så stora förändringar skett. Följande spelare har värvats till Rögle BK inför SHL säsongen 2021/22:

 

 • William Wallinder (B)
 • Ryan McKiernan (B)
 • Tony Sund (B)
 • Tyler Kelleher (F)
 • Robert Lantosi (F)
 • William Strömgren (F)
 • Ludvig Larsson (F)
 • Oskar Ståhl Lyrenäs (F)

 

På pappret ser alla nyförvärven intressanta ut. Vi har redan skrivit en del om Robert Lantosi som ser lovande ut på forwardsidan. Men ska vi plocka ut en spelare som vi inte bara tror kommer vara bra, utan även tillsätter en viktig position, då faller valet på Tony Sund. Potentialen hos Sund finns där. Han har två riktigt stabila säsongen i SM-Liiga bakom sig och nu senast en bra säsong i KHL med Dinamo Riga. Han fick även chansen i Finska landslaget i ishockey-VM 2021. Tveksamt om det är en fullvärdig ersättare till Eric Gelinas, Moritz Seider eller Niklas Hansson som alla kunde räknas till SHL:s bästa backar förra säsongen. Några mål à la Gelinas kan vi inte förvänta oss från Sund. Men topp-backar växer inte på träd och Finske Tony Lund är bland de bästa alternativen på marknaden givet Rögles situation.

W1 och W2 ska bli intressanta att följa också, det vill säga, 19-åringen William Wallinder på backsidan och 18-åringen William Strömgren framtill. Två supertalanger vars utveckling ska bli intressant att följa. Intressant att unga supertalanger lämnar för spel i Rögle BK.

For the loser now,
Will be later to win,
For the times they are a-changin’.

 

Spelare att hålla koll på i Rögle BK

Christoffer Rifalk ligger strax under linjen för ligans bästa målvakter. Med sina 25 år har han sina bästa år framför sig och inte alls omöjligt att han fortsätter storspela för Rögle och blir en alltmer avgörande pusselbit, allra helst med tanke på tappet av backar inför säsongen. Förra året låg han tvåa i insläppta mål, till viss del tack vare Rögles ruggigt bra försvar. I räddningsprocent kom han femma förra säsongen (.916 i ligan och .93 i slutspelet).

Forwarden Leon Bristedt hade en riktigt risig säsong förra året. Till viss del på grund utav en kamp med sviterna av Covid-19 och till viss del på grund av dåligt spel. Något som inte spelade så stor förra året då det fanns gott om duktiga forwards att täcka för Bristedt. Men inför nästa säsongen har Rögle BK som sagt tappat många spelare och förhoppningarna är att Bristedt lyckats producera som han gjorde i slutspelet. Sedan har vi Adam Tambellini som hade en bra säsong förra året, trots en del skador. Om båda dessa spelare får gå skadefria, samt möjligheten till mer speltid så kan de mycket väl producera många poäng.

 

Rögles chanser i SHL nästa säsong

Ju mer vi tänker på Rögle desto mer känns läget osäkert. Vi skulle nog lika gärna kunnat byta Rögle mot Skellefteå AIK eller Örebro HK på vår topplista. Alltför många spelare har försvunnit och även fall nya, spännande namn tillkommit så kommer knappast W1 och W2 tillföra mycket under säsongen, nyförvärven från HockeyAllsvenskan bör man heller inte ha alltför höga förväntningar på heller.

 

SHL Bloggen tips för Rögle BK

Rögle har gått från en HockeyAllsvenskan till en 11:e, 13;e, 11:e, 9:e, 3:e och senaste en 2:a plats i SHL. Ingen hade tippat att de skulle komma trea 2019/20, ej heller tvåa 2021/22. Visst känns det motigt att sätta Rögle BK på en femte plats inför nästa säsongen. Men vi tror helt enkelt att de tappat för mycket av den kärna som tagit dem till de tidigare högsta nivåerna. Och i år kommer de fall ned i tabellen igen. Frågan är om femte plats är för optimistiskt?

 • SHL speltips: Head-to-Head Rögle BK – Växjö Lakers, Växjö Lakers att sluta före Rögle BK i ligan till 1.92 i odds hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ ÖREBRO HK HOS BETSSON