SHL Nedräkning – Topp 10 bästa lagen inför SHL säsongen 2021/22: Luleå Hockey

Hem » SHL Nyheter » SHL Nedräkning – Topp 10 bästa lagen inför SHL säsongen 2021/22: Luleå Hockey

Luleå är inte bara en av favoriterna enligt oddsen, de är även ett av lagen vi håller högst inför SHL säsongen 2021/22. Laget är så komplett det kan bli. När vi summerar säsongen lär Linus Omark nämnas omvartannat, och blåbär. Förutom nyförvärven under sommaren är den sista ingrediensen på plats: en helsickes massa blåbär.

– Blåbär är ju jävligt nyttigt. Vi har ju gott om blåbär här uppe i skogarna – och vi ska ju nyttja våra naturresurser, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund till Expressen.

Luleå har signat otroligt många duktiga spelare som ni kan läsa vidare om längre ned. Med Omark och 100 kilo blåbär på plats blir Luleå Hockey riktigt farliga i år.

 

Snabbfakta Luleå Hockey SHL säsongen 2020/21:

 

 • Placering 2020/21 – 5
 • Mål: 150 (7:a)
 • Insläppta Mål: 131 (4:a)
 • Powerplay: 27,81% (3:a)
 • Boxplay: 81.25% (3:a)
 • Poängkung 2020/21: Linus Klasen

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Luleå Hockey nyförvärv inför SHL säsongen 2021/22

Luleå Hockey har värvat tio (!) stycken spelare. Med det har de lyckats förbättra spetsen och bredden i truppen​​. I Luleå ser vi riktigt bra kedjor och en hög jämn nivå. Det är också ett av väldigt få lag där målvaktssidan är intakt. De följande nyförvärven har plockats in:

 

 • Jonathan Andersson (B)
 • Kim Johansson (B)
 • Julius Honka (B)
 • Joonas Rask (F)
 • Pontus Andreasson (F)
 • Brendan Shinnimin (F)
 • Linus Fröberg (F)
 • Vilmos Gallos (F)
 • Konstantin Komarek (F)
 • Linus Omark (F)

 

Fler än en spelare går att skriva om från den här listan, men Omark sticker givetvis ut som den bästa värvningen. Vi skrev om att Linus Omark blir poängkung, både tack vare sin individuella kapacitet, men också att pjäserna runtomkring honom finns där. Han är som ett fint vin Omark, med sina 34 år har han åldrats otroligt bra och visste vore det fint att återvända hem och höja SHL-pokalen i luften i slutet av säsongen.

 

 • SHL Speltips: Linus Omark blir poängkung i SHL nästa säsong till oddset 5.50 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LINUS OMARK HOS BETSSON

 

 

Spelare att hålla koll på i Luleå Hockey

Som en rolig notis kommer vi hålla koll på en spelare som är mer Luleå Hockey än någon annan, men som inte längre spelar för klubben. Karl Fabricius gick hockeygymnasiet uppe i Norrbotten och spelade Luleå J18 och J20 och sedan nästan hela sin seniora karriär med Luleå Hockey. Han fick ingen kontraktsförlängning inför säsongen, vilket var konstigt. Visst, han är 38 år, men han har ett fint och jämnt poängsnitt under hela sin karriär. Prislappen kan inte ha varit hög, istället hamnade han i Tyska tvåan inför nästa säsong, med Heilbronner Falken. Vi skulle dock spela en slant på att Luleå plockar tillbaka honom under säsongen. Fabbe är nog kanon att ha både på och utanför isen.

Hade Joel Lassinantti funnits på plats i målet hela förra säsongen hade Luleås chanser till en bättre placering varit högre. Med 13 matcher kvar av grundserien kom han in och gjorde bra ifrån sig. I slutspelet storspelade han också, .936 och ett GAA på 2.03. Just nu rehabiliterar han sig från en knäskada men förväntas åter i kassen från och med mitten- till slutet av September. Om Lassinantti spelare bra, då kommer Luleå gå bra.

Erik Gustafsson hade en får hans standard dålig säsong förra året. Något som hör till ovanligheterna. Chansen är att Gustafsson presterar bättre i år och återigen kan titulera sig som Luleås bästa back, samt ingå i den sälla skaran av bästa backar i SHL.

 

Luleås chanser i SHL nästa säsong

Vi tror som sagt på lagmaskinen som är Luleå, med flertalet offensiva pjäser på plats och en intakt stomme bakåt. Luleå kan vinna i år. Förra säsongen var nog Luleå det lag som hade marginalerna på fel sida flest gånger under säsongen. Förra årets misslyckande var långt ifrån dåligt. De hade flest skott på mål och med Omark tror vi att pucken kommer leta sig in något oftare, samtidigt som defensiven är robust som tusan, trots att Nils Lundkvist lämnat (draftad New York Rangers).

 

SHL Bloggen tips för Luleå Hockey

Ingen tvivel råder om att Luleå Hockey förbättrar sig från förra säsongen. Vi tror det blir så bra som en andraplats, med god chans för förstaplats. Samt ett lag som kan gå hela vägen i slutspelet.

 

 • SHL speltips: Head-to-Head Luleå Hockey – Frölunda HC, Luleå att sluta före Frölunda i ligan till 1.65 i odds hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Sedan ingår även Luleås premiär match i våra speltips inför SHL premiären 2021/22:

 

 • Speltips på SHL 2021/22: Luleå Hockey – Linköping HC, Luleå Hockey som Matchvinnare och Under 6.5 Mål till 2.32 i odds hos Betsson.