SHL Nedräkning – Topp 10 lagen inför SHL säsongen 2021/22: Leksands IF

Hem » SHL Nyheter » SHL Nedräkning – Topp 10 lagen inför SHL säsongen 2021/22: Leksands IF

Leksands IF var definitivt den största överraskningen förra säsongen då de slutade på en tredjeplats. För första gången på länge känns det som att Leksand etablerat sig som ett lag i SHL, ingen mer berg- och dalbana mellan SHL, kval, och HockeyAllsvenskan. Turerna har varit lika många som antalet tränare som kommit och gått. Med Thomas Johansson och Björn Hellkvist verkar Leksand äntligen hittat en välbehövlig stabilitet i klubben.

 

Snabbfakta Leksands IF SHL säsongen 2020/21:

 

 • Placering 2020/21 – 3
 • Mål: 156 (3:e)
 • Insläppta Mål: 134 (6:e)
 • Powerplay: 25,77% (5:e)
 • Boxplay: 80.14% (4:e)
 • Poängkung 2020/21: Marek Hrivík (till KHL 2021/22)

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Leksands IF nyförvärv inför SHL säsongen 2021/22

I jämförelse med de andra lagen vi hunnit gå igenom, Linköping och Malmö, kan man lugnt säga att Leksand inte varit lika aktiva. Anledningen är helt enkelt att de endast behövt kika på specifika positioner, i helhet är laget i bra skick trots stora avbräck. Fem nya spelare återfinns i laguppställningen:

 

 • Kasimir Kaskisuo (M)
 • Ben Thomas (B)
 • Max Veronneau (F)
 • Mikael Ruohmaa (F)
 • Justin Kloos (F)

 

Ett av de viktigaste nyförvärven för Leksands del får nog anses vara målvakten Kasimir Kaskisuo i samband med tappet av Janne Juvonen (också KHL). Kaskisuo kommer nog inte räknas till en av SHL:s toppmålvakter nästa säsong. Anledningen är att han inte har mycket speltid senaste två säsongerna. Matcherna under försäsongen var de första starterna på över 500 dagar. Med risk för att vara ringrostig bör Kaskisuo ändå vara en trygg pjäs längst bak så småningom. Han har spenderat större delen av sin karriär i AHL men har också gjort inhopp hos både Toronto Maple Leafs och Arizona Coyotes i NHL.

Sedan har vi självklart Max Veronneau, en spelare som har en bra säsong i SHL bakom sig. Han spelade med IK Oskarshamn förra säsongen och mäktade med 18 poäng (12+6) på 25 matcher. Vilket innebär att han kan Svenska ishockey och bör kunna producera ännu bättre tillsammans med Leksands IF och de spelare som finns runtomkring honom på isen. Dessförinnan har Veronneau spelat 16 NHL matcher tillsammans med Ottawa Senators samt många matcher i AHL tillsammans med Belleville Senators och Toronto Marlies. I Champions Hockey League tillsammans med Leksand under försäsongen har han hunnit med 2 poäng på 3 matcher. Han är kanske inte samma klass, men iallafall en värdig ersättare till Peter Cehlárik (40 poäng på 45 matcher 2020/21) som gick till Avangard Omsk nyligen.

 

Spelare att hålla koll på i Leksands IF

Målvaktsduon i Leksand är något utav ett frågetecken. Nya målvakten är ett bra tillskott, men som vi skrev tidigare, en spelare som inte fått mycket förtroende de senaste två säsongerna. I Leksand kommer han däremot få mycket speltid, men risken är han inte kommer palla lika många matcher som Janne Juvonen förra säsongen (50 av 52 matcher. Potentiella problemen hopar upp sig i samband med andrahandsvalet, Axel Brage, en målvakt Leksand haft otroligt litet förtroende för de senaste två säsongerna. Brage lär troligtvis få göra fler starter och inhopp än tidigare.

Ytterforwarden Carter Camper hade en grym säsong förra året. Han klarade av 46 poäng på lika många matcher. Potentialen att återupprepa den bedriften finns så klart där, givet att han hittar kemi med övriga kedjekamrater. Camper var för övrigt endast fem poäng ifrån att bli SHL:s poängkung 2020/21.

 

 • Carter Camper går att spela som Poängkung i SHL 2021/22 till 16.0 i odds hos Betsson.

 

Leksands chanser i SHL nästa säsong

Leksand hade en riktig braksuccé förra säsongen och det är lätt att skruva upp förväntningarna inför nästa säsong. Men som vi nämnt, Leksand har tappat flera nyckelspelare, Janne Juvonen, Marek Hrivík och Peter Cehlárik. Generalstaben i Leksand har gjort ett bra jobb i att hitta ersättare, men risken är stor att magin från förra året inte går att återskapa.

 

SHL Bloggen tips för Leksands IF

Att vi tippar på att Leksand slutar på en 8:e plats i SHL kan verka konstigt då de slutade på en sensationell tredjeplats förra säsongen. Men frågetecknen kring spetsen i laget, samt oron kring målvakter gör att vi sätter Leksands IF på plats nummer åtta. Vilket inte på något sätt är dåligt, slutspelsplats och chans att överraska i slutspelet om nyförvärven gör bättre ifrån sig än vad vi tror. Ej att glömma, Leksand har en tendens att överraska när de är underdogs och tvärtom spela dåligt när förhoppningarna är höga.

 

I samband med vår analys har vi hittat två SHL speltips som inkluderar Leksands IF.

 

 • SHL speltips 1: Head-to-Head Leksands IF vs Brynäs IF bästa slutplacering: Leksands IF till 1.72 i odds hos Betsson.
  SHL speltips 2: Head-to-Head Leksands IF vs Djurgårdens IF bästa slutplacering: Leksands IF till 1.80 i odds hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON