SHL Nedräkning – Topp 10 bästa lagen inför SHL säsongen 2021/22: Färjestad BK

Hem » SHL Nyheter » SHL Nedräkning – Topp 10 bästa lagen inför SHL säsongen 2021/22: Färjestad BK

Nu har vi kommit fram till det tionde och sista laget i vår nedräkning av de topp 10 bästa lagen i SHL säsongen 2021/22: Färjestad BK. Peter Jakobsson har minst sagt haft fullt upp med att korrigera laget efter fiaskot förra säsongen. Nog har han lyckats bra, både med att bli av med spelare som behövde ge utrymme åt nyförvärven. Förväntningarna på Färjestad BK är återigen skyhöga och även vi på SHL-bloggen förväntar oss att de slutar i toppen.

 

Snabbfakta Färjestad BK SHL säsongen 2020/21:

 

 • Placering 2020/21 – 8
 • Mål: 157 (2:a)
 • Insläppta Mål: 143 (7:a)
 • Powerplay: 21,33% (9:a)
 • Boxplay: 73.51% (10:a)
 • Poängkung 2020/21: Daniel Viksten

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Färjestad BK nyförvärv inför SHL säsongen 2021/22

Jakobsson får toppbetyg med sina värvningar och i överlag det lagbygge han åstadkommit, det handlade också om att bli av med spelare som inte behövs, just för att få in de spelarna han vill ha. Och han lyckades faktiskt få till det precis som han tänkt. De följande nyförvärven återfinns i Färjestad BK inför SHL säsongen 2021/22:

 

 • Mattias Göransson (B)
 • Mikael Wikstrand (B)
 • Jacob de la Rose (F)
 • Marcus Nilsson (B)
 • Joakim Nygård (F)
 • Linus Johansson (F)

 

Samtliga spelare förutom Mattias Göransson har ett förflutet i Färjestad BK. Både Joakim Nygård och Mikael Wikstrand är grymma nyförvärv. Det var allra helst baktill som Färjestad hade problem förra säsongen. De har redan sedan tidigare en av SHL:s bästa backar i Jesse Virtanen, i kombination med Wikstrand kan Jakobsson få ut mycket mer av försvaret.

Joakim Nygård bidrar med spets, ännu mer spets än vad som redan finns i Färjestad BK. Förra säsongen gjorde de näst mest mål i SHL och troligtvis lär de upprepa bedriften i år igen. Därför blir Nygård och de andra offensiva nyförvärven mindre viktiga. Framförallt Wikstrand och Göransson som täpper till luckor i laget. Precis som med Luleå Hockey har Färjestad lyckats behålla målvaktssidan intakt.

 

Spelare att hålla koll på i Färjestad BK

Trots att målvaktssidan i Färjestad är intakt, så betyder inte att det finns kringliggande oro. Är det någon del av laget som riskerar förändringar är det just nog i målet. Det vill säga, om Henrik Haukelund, eller Arvid Holm spelar under förväntan, då lär inte Jakobsson vänta med att göra förändringar. En grym målvakt är viktigt, framförallt i slutspelet, och frågan är om Färjestads målvakter är tillräckligt bra?

Jesse Virtanen är inte bara Färjestads bästa back, han är också kanske SHL:s bästa back. Virtanen är i framsätet av att vinna poängligan för backar nästa säsong. Förra året hamnade Färjestad nia i powerplay statistiken. I år förväntar vi oss att de hamnar i toppen, du kan lita på att Virtanen är inne på alla powerplay, och samtidigt öka på sin poängskörd sakta men säkert. Med Wikstrand i laget kan Virtanen möjligtvis få lite avlastning i boxplay, vilket kan varan nyttigt sett över hela säsongen. Förra säsongen var han mest på isen och en av de mest spelade spelarna i SHL.

 

 • Speltips SHL: Jesse Virtanen vinner poängligan för backar i SHL 2021/22 till 6.50 i odds hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ JESSE VIRTANEN HOS BETSSON

 

 

Färjestads chanser i SHL nästa säsong

Situationen i Färjestad BK är positiv, det finns en stark koppling till klubben som genomsyrar hela laget. Samtliga nyförvärv, eller återvändare är på plats för att de vill vinna just med Färjestad. Det är lite av en bära eller brista situation. Går det trögt inledningsvis, då kan det nog skita sig rejält och vi får återigen se Färjestad BK på den undre halvan av tabellen. Men risken för det är liten, desto troligare är att Färjestad slutar i toppen av tabellen efter grundserien.

 

SHL Bloggen tips för Färjestad BK

När vi summerat Färjestad så är det på strået att vi redan nu vill ändra vår analys och sätta Luleå Hockey på en förstaplats och Färjestad BK på en andraplats. Men den känslan är mest på grund utav förra säsongen, höga förväntningar och ett rejält magplask. Inför SHL säsongen 2021/22 ser det stabilare ut. Offensiven ser mer eller mindre lika bra ut, och kommer vara det tuffaste anfallet att ta itu med för alla andra lag i SHL. Viktigast av allt är att defensiv, på pappret, är något bättre än förra året. Samt att vi tror att duon Haukelund/Holm kommer prestera i målet. Försvaret är definitivt inte det bästa i SHL, men den offensiva kapaciteten som Färjestad BK besitter bör gottgöra för svagheterna bakåt. Hur som helst, tror vi inte att Färjestad kommer släppa in lika mycket mål som förra säsongen, vilket kommer ge utdelning i form utav poäng – tillräckligt många för att vinna grundserien.

 

 • SHL speltips: Head-to-Head Färjestad BK – Rögle BK, Färjestad att sluta före Rögle i ligan till 1.65 i odds hos Betsson.
 • SHL speltips: Head-to-Head Färjestad BK – Frölunda HC, Färjestad att sluta före Frölunda i ligan till 1.67 i odds hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ FÄRJESTAD BK HOS BETSSON