SHL Se & Hör: SHL spelschemat under OS 2022 kommer innehålla många matcher

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: SHL spelschemat under OS 2022 kommer innehålla många matcher

SHL spelschemat under OS 2022

Smittspridningar och OS har ställt till det rejält för en tabell som släpat sedan första veckan av SHL. Det har varit otroligt många ändringar i SHL spelschemat under de senaste fyra veckorna. SHL har nu ett tufft jobb för att få ordning på alla matcher i grundserien. Det finns också överhängande risk att många fler matcher kommer förflyttas. Vilket gör det ännu svårare att få ihop pusslet för de resterande 52 omgångarna. SHL spelschemat under OS ser nu ut att kunna ge stöd i den svåra situtationen. Många SHL-spelare är uttagna till OS-truppen, samtidigt är majoriteten av alla SHL-lag fulltaliga. Detta innebär att SHL spelschemat under OS kan fortgå i rätt stor utsträckning. Ett tidigt estimat är att 20 utav 34 matcher kommer att spelas. Det finns även en möjligthet för klubbarna att gå med att spela, även om ett av lagen saknar en eller flera spelare för att de är på OS-uppdrag. Det återstår att se exakt hur SHL spelschemat under OS 2022 kommer att se ut. Men vi kan räkna med massvis med SHL-hockey emellan matcherna i Peking.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

IK Oskarshamn har flest SHL-spelare i OS utav alla klubbar

Ja, inget lag har fler spelare i SHL än Oskarshamn. Det är inte så konstigt att uppstickaren IKO går för sjunde raka segern när de ställes emot Djurgårdens IF nästa match. SHL-spelarna som är uttagna från Oskarshamns lag är de följande:

  • Brian Cooper – USA
  • Fredrik Olofsson – Sverige
  • Hynek Zohorna – Tjeckien
  • Thomas Zohorna – Tjeckien

Liten risk att IKO går med på att spela några matcher under ishockey-OS 2022. Såvida de inte kan få in några spelare på lån. Ramverket för att kunna ställa in matcher är att minst två spelare fler än uttagna än motståndaren. Vilket då räknar bort alla klubbar förutom Färjestad BK. Konstig situation definitivt, men något vi får leva med om grundserien ska kunna spelas full ut.

Katastrof hos Malmö Redhawks

I fredags kom det en rapport om att Malmö Redhawks drabbats av Covid-19 igen. Hela fem stycken spelare har visat symptom och testat positivt. Än så länge har tisdags-matchen nästa vecka ställts in. Hög risk att fler matcher ställs in tills dess att de fått situationen under kontroll. Detta i kombination med två raka förluster det här året har satt Malmö i en tuff sits. Det kommer vara rejält tufft att kriga sig upp på slutspelsplats den här säsongen. Samtidigt är det tur att det är ett par poäng ner till Timrå och Djurgården i botten.Risken är att Malmö Redhawks inte är den enda klubben som kommer stavas “katastrof” innan säsongen är över.

Frölunda HC tar sista steget till att bli mer PK

Under många år har Göteborgsklubben gått igenom en transformation som sett dom gå från Frölunda Indians, till Västra Frölunda HC, till nuvarande Frölunda HC. Allt i ett program för att göra klubben mer politiskt korrekt då namnet “Indians” kan anses stötande och okänsligt. Ett liknande program som NFL-klubben Cleveland Indians gjort nyligen. Som bytte namn och logo till Cleveland Guardians. Häromdagen gjorde Frölunda HC ett litet avslöjande för hur den nya logon kommer att se ut. Reaktionerna från Frölunda-fansen lät sig inte vänta. Många supportrar beklagar sig rent generellt kring förändringen, och andra fans menar på att fansen själva inte fått vara med i utformningen av den nya Frölunda logon. Deras nuvarande logo innehåller en Indian, det är den sista Indians-biten som klubben jobbar på att tvätta bort, vilket man nu lyckats med.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON