Hänt i veckan: SHL-nyheter vecka 35 – inför SHL premiären 2021/22

Hem » SHL Nyheter » Hänt i veckan: SHL-nyheter vecka 35 – inför SHL premiären 2021/22

Inför SHL premiären,  matchdag kryper allt närmre och visst kliar det i kroppen? Mindre än en vecka kvar och fokus läggs nu på träning och de sista förberedelserna in för starten. Men än är inte allt cementerat, var och varannan dag kommer det nya uppgifter om nyförvärv och kontraktsförlängningar. Förutom det SHL-bloggen skrivit om under veckan gjorde vi en kort summering om annat nyhetsvärdigt och intressant som vi läst under veckan.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Kanadensaren Jayce Hawryluk klar för Skellefteå AIK

Under veckan rapporterade Skellefteå AIK att de skrivit kontrakt med den NHL-meriterade forwarden Jayce Hawryluk. Han har spelat för tre stycken NHL-klubbar de senaste tre åren: Florida Panthers, Ottawa Senators och Vancouver Canucks. Totalt har det blivit 98 matcher i NHL där han mäktat med 27 poäng (12+15). Hawryluk är en mångsidig spetsforward som även kan fylla centerpositionen. En otroligt viktig värvning för Skellefteå som tappat flera viktiga forwards sedan förra säsongen.

 

Timrås Niklas Lodin åker inte till NHL

Länge var det oklart om fjolårets bästa spelare från HockeyAllsvenskan skulle åka över till NHL eller inte. Niklas Lodin som var en viktig del i Timrås steg upp i SHL förra säsongen skrev efter sin genombrottssäsong på ett kontrakt med NHL-klubben Ottawa Senators. I Juli blev det klart att han stannar i Timrå under säsongen. I veckan blev det klart att han ej heller kommer delta i träningslägret och försäsongen tillsammans med Senators. Något som hade inneburit att han missar de första omgångarna av SHL.

 

Malmös Carl Söderberg mest välbetalda spelaren i SHL

I Expressens podcast Hockeypulsen pratades det om SHL löner och under snacket kom Malmö spelaren Carl Söderberg på tal. För 10 år sedan lämnade Söderberg Malmö, för en chans att spela i SHL och senare NHL. Han är nu både en välmeriterad och väldekorerad spelare.
SHL Skyttekung 2013, VM-guld 2017 och 597 NHL-matcher plus 45 Stanley Cup matcher. Under sin NHL karriär har han snittat en 0.5 poäng per match totalt. Nu är han åter tillbaka, men smakar det så kostar det. Ryktet säger att han tjänar runt 400,000 kronor i månaden. En faktisk siffra går ej att hämta då de flesta SHL spelares löneuppgifter är privata.

 

Djurgårdens Jacob Josefson skadad, samt alltmer desperat situation hos DIF

Att Jacob Josefson är skadad kanske inte kommer som någon chock, han är en av de oturliga spelare som ofta hittas på skadelistan. Nu är han återigen på Djurgården IF:s skadelista. Det är samma skada från förra säsongen som spökar. Samma skada håll då Josefson borta från spela under en längre tid. Förväntningarna är därför att han nu kommer vara borta från spel och fokusera på rehabilitering. En tung smäll för Djurgården som redan har många avbräck inför SHL premiären 2021/22.

I ungefär samma veva som den skaderapporten kom, rapporterades det också om att Djurgården erbjudit Marcus Sörensen ett fyraårskontrakt, värde cirka 12 miljoner kronor. Om han skriver på återstår att se, enligt Sörensen själv hänger det på om han får något NHL kontrakt eller inte. Om Djurgården inte lyckas signa Sörensen får deras status ses som alltmer desperat inför SHL premiären 2021/22. Det återstår att se om vi ens får med Djurgårdens IF på vår lista över de tio bästa lagen i SHL.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Lista över tillåten publik per SHL-klubb och arena 2021/22

Med rådande restriktioner kring Covid-19 kommer följande antal åskådare kunna besöka arenorna i SHL säsongen 2021/22:

 

 • Brynäs: Cirka 2,500 åskådare.
 • Djurgården: Cirka 2,000 åskådare.
 • Frölunda: Cirka 3,000 åskådare.
 • Färjestad: Cirka 2,000-2,500 åskådare.
 • Leksand: Cirka 1,800-1,900 åskådare.
 • Linköping: Cirka 2,800-3,000 åskådare.
 • Luleå: Cirka 2,000 åskådare.
 • Malmö: Cirka 2,500 åskådare.
 • Oskarshamn: Cirka 760 åskådare.
 • Rögle: Ej klart ännu.
 • Skellefteå: Cirka 1,250 åskådare.
 • Timrå: 1040 åskådare.
 • Växjö: Ej klart ännu.
 • Örebro: Cirka 1,500-2,000 åskådare.