SHL Nyhet: Skellefteå AIK värvar tvåfaldige Stanley Cup vinnaren Tom Kühnhackl

Hem » SHL Nyheter » SHL Nyhet: Skellefteå AIK värvar tvåfaldige Stanley Cup vinnaren Tom Kühnhackl

SHL laget Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell har under sommaruppehållet jobbat på sitt lagbygge, framförallt inom avdelningen forwards. Den senaste pusselbiten kom i form utav en tvåfaldig Stanley Cup vinnare. Tyske ytterforwarden Tom Kühnhackl är klart för spel i Skellefteå nästa SHL säsong 2021/22 som startar den 11:e September, mindre än tre veckor bort! Han förväntas resa från Kanada inom kort, där han har spenderat sommaruppehållet och kunnat träna med juniorer och proffs.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Tom Kühnhackl karriär fram till SHL säsongen 2021/22

Kühnhackl vann som sagt Stanley Cup två gånger, 2015/16 och 2016/17, tillsammans med Pittsburgh Penguins. Därefter blev han trejdad till New York Islanders där har han sedan spenderat tre år. Under den tiden fick Kühnhackl chansen i 64 NHL matcher, inklusive 11 slutspelsmatcher, där han mäktade med 15 poäng totalt. Han spelade också med Bridgeport Sound Tigers. Under den gångna säsongen åstadkom han 4 mål och 9 assist på 22 matcher. Nu senaste var han uttagen i det Tyska landslaget som spelade i ishockey-VM, där blev det 5 poäng på 10 matcher.

Under sin karriär har Kühnhackl spelat 232 NHL matcher, inklusive 58 slutspelsmatcher. I NHL hade Kühnhackl en mer defensiv roll på isen, framförallt har han bidragit i egen zon där han visat styrka i boxplay och blockera skott. I Skellefteå AIK däremot förväntas Kühnhackl få mer speltid, samt utrymme att bidra över hela banan.

 

Vad GM Erik Forssell har att säga om värvningen

– Det känns grymt kul att Tom är klar för oss. Han kommer hjälpa laget mycket. En lagspelare ut i fingerspetsarna som vunnit på högsta nivå. I NHL har han oftast spelat i en mer defensiv roll, och det kommer vi ha nytta av även hos oss, men vi tror att det finns mer att få ut ur hans offensiva förmåga. Han är hungrig och vill fortsätta vinna och utvecklas som spelare, säger general managern Erik Forssell i ett pressmeddelande.

 

Vad Tom Kühnhackl har att säga om flytten och SHL laget Skellefteå AIK

– Jag är riktigt taggad på att åka över och träffa laget! Det känns oerhört spännande då jag bara hört bra saker om ligan och klubben i synnerhet. Stefan (Loibl, Tysk spelare som sedan tidigare tillhör Skellefteå AIK:s trupp) har berättat att det är en hockeytokig stad med passionerade fans och det är något du älskar som spelare – att få komma till ett sådant ställe, säger Kühnhackl.

 

Hur förbättrar värvningen Skellefteå AIK:s chanser i SHL nästa säsong?

Vad som är säkert är att Kühnhackl passar perfekt på pappret. Hur han passar in i Skellefteå får vi se under nästa säsong. Redan den 11:e September då SHL säsongen drar igång lär vi få se Kühnhackl på isen. Skellefteå spelar mot Djurgården klockan 15:15 den 11/9. Då förväntas en jämn öppningsmatch där oddsen är 2.55 hos Betsson på att Skellefteå ska vinna. Samma spelbolag har Skellefteå AIK att vinna SHL 2021/22 till 12.0 i odds. Närmare inpå första omgången kommer vi att skriva mer ingående om matcherna här på SHL-Bloggen, inklusive SHL speltips.

Missa inte senaste SHL-podden