SHL Se & Hör: Kort sammanfattning SHL-hösten 2021 och diverse uppdateringar från olika håll

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Kort sammanfattning SHL-hösten 2021 och diverse uppdateringar från olika håll

Kort sammanfattning av SHL-hösten 2021

SHL-hösten 2021 sista matcher gick av stapeln igår. Rögle BK toppar tabellen efter en imponerande 3-0 seger mot Skellefteå igår. De har samma poäng som Frölunda HC, fast 4+ bättre målskillnad, samt goda förutsättningar att ta grepp om ledningen med två matcher mindre spelade. Mest överraskande under hösten är Färjestads placering, de hade dem i toppen av tabellen innan säsongen, nu ligger de istället 9:a. Annars ser det ut som väntat i tabellen, RBK, FHC, Skellefteå AIK och Luleå HC i toppen. En positiv överraskning är IK Oskarshamn som tuffar på, 5:a, nio poäng efter serieledarna. Vi hade dem som topp 10, men hade snarare förväntat oss att Örebro HK eller Leksands IF kunnat prestera som IKO då de lagen har goda förutsättningar att skrälla den här säsongen.

Uppehållen runt jul och nyår är nog välkommet på många håll runtom i SHL, inte minst Leksand som behöver lite andrum för att slicka såren. Djurgårdens IF känns det kört för, de skulle behöva ha en paus fram till 2022/23 för att få ordning på saker och ting. Men de får nog minst en säsong på sig i HockeyAllsvenskan efter detta, om inte ett mirakel sker. Sju poäng efter Timrå IK i botten och hela 12 poäng bakom Malmö Redhawks som ligger 12:a med 31 poäng.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Joakim Eriksson lämnar Djurgårdens IF

Den senaste nyhetsbomben från Djurgårdens IF var att sportchefen sagt upp sig med omedelbar verkan. Joakim Eriksson hade varit strategisk sportchef för klubben de senaste sex åren, men med den katastrofala hösten DIF har han nu lämnat organisationen. Senaste veckorna har det varit tryck på Djurgårdens organisation, inte minst på Eriksson. Han har fått utstå kritik och glåpord på sociala medier på en daglig basis. Det är inte optimalt att en sportchef lämnar när det ser ut som det gör, samtidigt måste något göras. I såpan kring Linus Videll var både före detta tränaren Barry Smith och Joakim Eriksson inblandade. Nu finns ingen av dem kvar hos Djurgården.

K-G Stoppel kliver in som tillfällig sportchef tills att man kunnat rekrytera en ny sportchef. Tobias Pehrsson kvarstår som utvecklingschef. Stoppel är ingen färsking, han har verkat inom Djurgården de senaste 30 åren. Han har befunnit sig i en liknande sits tidigare under en period då DIF spelade i HockeyAllsvenskan.

Jaedon Descheneau lämnar Malmö Redhawks

​​Jaedon Descheneau signades till Malmö Redhawks strax innan säsongspremiären. Detta efter att ha haft två bra säsonger hos Brynäs IF där han var intern poängkung. Men hos Malmö blev det bara 2 poäng på 10 matcher (1+1). Nyheten kommer inte direkt som någon chock, Descheneau har varit utanför truppen sedan slutet av Oktober.

Hemmasonen Jonas Berglund förlänger med Luleå Hockey

Alla uppe i Norrbotten är nog glada över att Jonas Berglund förlängt med Luleå Hockey i ytterligare två säsonger, fram till säsongen 2023/24. En viktig kugge i laget då han kan ta rollen som center, forward eller back om det så krävs.

Jonas Berglund om nya kontraktet via Luleås hemsida:

– Det känns väldigt bra att vi har kommit överens om en förlängning, vilket är precis vad jag hoppats på. För det är här jag är hemma och har fostrats som hockeyspelare. Och jag ser fram emot att få vara med och fortsätta på den inslagna vägen, där vi blir bättre och bättre för varje säsong och till slut skall ta hem guldet till Norrbotten igen.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Inför Svenska hockey ligan 2022/23

Efter en hacking och lite underlig säsong som slutade med att Färjestad BK tog hem SM guldet så inväntar vi redan nu med spänning när Svenska hockey ligan 2022/23 går av stapeln den 17/9 -22. Vi kommer fortsätta reka bästa SHL speltips med bäst SHL Odds som vi kommer dela med oss helt gratis till våra kära läsare. Passa på att ha kolla på de senaste SHL nyheterna så att du inte missar hur det går för ditt favorit SHL lag eller andra intressanta nyheter som dyker upp under säsongen. Vi hoppas att SHL 22/23 kommer fyllas av hejande publik och att hockeysverige är tillbaka som det var innan dessa två år.