SHL Se & Hör: Sverige presenterar OS-truppen 2022 på Fredag, två SHL-spelare har hittills tackat nej

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Sverige presenterar OS-truppen 2022 på Fredag, två SHL-spelare har hittills tackat nej

Johan Garpenlöv tar ut OS-truppen 2022 på fredag

På fredag tar förbundskaptenen Johan Garpenlöv ut OS-truppen 2022. Enligt uppgift är nästan alla spelare han pratat med jättesugna på att få spela för Tre Kronor i ishockey-OS 2022. Under de senaste månaderna har Tre Kronor kunnat testa cirka 40 olika spelare från SHL och runtom Europa. De enda spelarna som tackat nej hittills är Luleå Hockeys Linus Omark, samt Frölunda HC:s Simon Edvinsson som har siktet inställt på SHL och JVM till sommaren. Enligt Edvinsson har inte tränaren Roger Rönnbergs utspel haft någon påverkan i hans beslut med hänvisning till ett tight schema i relation till SHL och JVM. Supertalangen lär få chans i fler ishockey-OS framöver.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

USA har tagit ut den yngsta OS-truppen 2022 sedan 1994

Flera nationer har redan hunnit plocka ut sina OS-trupper 2022, däribland är USA och Tjeckien. I USA återfinns Brian Cooper som till vardags spelare i IK Oskarshamn. Han blev uttagen som en av åtta backar. En stabil slitvarg som framförallt är grym defensivt. Den andre spelaren som fått chansen är Skellefteå AIK:s målvakt Strauss Mann som toppar målvaktsligan i SHL. Låga 1,86 GAA på 30 matcher.

Samtidigt var Leksands Carter Camper besviken efter att ha fått nobben. Campers förväntningar var höga efter beskedet som att inga NHL-spelare kommer att delta. Forwarden har gjort 70 poäng på 74 matcher för sitt Leksands IF. En annan spelare som var aktuell var Frölundas Ryan Lasch. Vad båda dessa herrar har gemensamt är sin ålder, de är 33 och 34 år gamla. Det är uppenbart att USA:s förbundskapten Mike Sullivan valt att satsa på enbart unga spelare. Snittåldern på USA:s OS-trupp är 25.1 år vilket gör den till den yngsta sedan 1994.

Tre SHL-spelare i Tjeckiens OS-trupp 2022

Bröderna Hynek Zohorna och Thomas Zohorna har imponerat stort den här säsongen vilket har lett till att IK Oskarshamns  stjärnduo ingår i OS-truppen 2022 för Tjeckien. För IKO finns det också risk att Fredrik Olofsson blir inkallad till Sveriges OS-trupp. En annan Tjeckisk SHL-spelare som kommer resa till Kina är Frölundas Michael Spacek.

Uppskjutna och framflyttade matcher i SHL

Som förutspått fortsätter matchflyttarna i SHL på grund av den rådande smittspridningen inom trupperna i SHL, samt smittläget i Sverige. Totalt har sju matcher berörts i SHL spelschemat under veckan. Restriktionerna kring publik i arenorna är aktiva även fortsättningsvis. Risken är att dessa kvarstår, alternativt blir ännu mer restriktiva. Prioriteten kommer att ligga på att spela klart säsongen, även om det innebär inför tomma läktare.

Jörgen Jönsson till Växjö Lakers?

Legendaren Jörgen Jönsson spås bli efterträdare till Sam Hallam som efter säsongen kommer att ta över som förbundskapten i Tre Kronor. Sam Hallam är en guldcoach av rang som spelat en huvudroll i framgångsresan som varit Växjö Lakers de senaste tio åren. Jönsson har öppnat upp om en flytt hem till Sverige, samt hintat om att han är intresserad av att återvända till Växjö där han tidigare spenderat två säsonger som assisterande tränare. Om så blir fallet har Jönsson stora skor att fylla efter Hallam.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Tung start på 2022 för Timrå IK

De klubbarna som har det tuffast i SHL just nu är självklart de som kämpar med smittspridningen. Av de lagen som kunnat spela är det Timrå som har det tuffast. Efter ett 16-dagar långt uppehåll på grund av Covid-19 ställdes Timrå äntligen mot Brynäs, en viktig match i bottenstriden av SHL. Där blev det storförlusta för Timrå med 2-6. Förutom att tappa viktiga poäng mot en bottenkonkurrent drog de även på sig två tunga skadar i form av poängkungen Ty Rattie och den viktiga backen Oliver Bohm. Båda åkte på smällar i huvudet och det är oklart hur deras skadeläge är inför kommande SHL-matcher.