SHL Se & Hör: Nya Covid-19 restriktioner i SHL samt nyheter från olika håll

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Nya Covid-19 restriktioner i SHL samt nyheter från olika håll

Nya Covid-19 restriktioner i SHL

Då smittan ökat på senare tid har regeringen gått ut med nya Covid-19 restriktioner https://www.krisinformation.se/nyheter/20212/december/nya-atgarder-fran-och-med-den-23-december för att bromsa smittspridningen. Detta görs framförallt för att minska antalet kontakter i samhället, vilket påverkar arenorna där SHL-matcherna spelas.

För arrangemang inomhus med fler än 500 deltagare kommer det att krävas vaccinationsbevis, samt en meter avstånd mellan sällskapen. Endast sittande publik tillåts.

För arrangemang inomhus med 20-500 åskådare behöver all publik sitta ned. Antingen kommer det krävas vaccinationsbevis eller social distansering med en meter mellan sällskapen. Det är upp till varje SHL-klubb att välja vilken åtgärd de vill använda.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Edvin Olofsson till Djurgårdens IF

Förra veckan skrev vi om att Djurgården är på jakt efter flera spelare på diverse positioner. Under veckan blev det klart med en av de viktigaste positionerna då man plockar in Edvin Olofsson från Västervik (HockeyAllsvenskan). En viktig lucka i laguppställningen sedan Niklas Svedberg skadat sig.

Leksands IF har varit upptagna under julen

Dan före dopparedan meddelade Leksand att de förlänger med trion Emil Heineman, Alexander Lundqvist och Nils Åman. Heineman och Åman förlänger sina kontrakt med tre säsonger och Lundqvist med två säsonger.

Vad Leksands sportchef Thomas “Tjomme” Johansson har att säga om de nya kontrakten:

– Emil Heineman har ett bra skott, stor arbetskapacitet och bra skridskoåkning, det finns mycket potential kvar att utveckla hos honom. Nils Åman är en otroligt skicklig och talangfull center med ett fantastiskt spelsinne, han är en spelare som kommer att kunna vara drivande i våra toppkedjor inom en snar framtid. Alexander Lundqvist har tagit stora kliv den här säsongen och har spelat väldigt moget för sin unga ålder, han är rörlig på skridskorna, är väldigt följsam, är positionssäker och har ett bra förstapass.

Skadeläget hos Leksands IF bättre efter jul-uppehållet

Leksand åkte ur CHL efter förlust i kvartsfinalen mot Frölunda HC tidigare i December. De har också gått poänglösa i SHL igenom December. Anledningen är främst att skadeläget hos Leksands IF varit långt ifrån bra. Inför den andra kvartsfinalmatchen mot Frölunda i CHL saknades hela 10 stycken spelare. Både förstamålvakten Kasimir Kaskisuo och skyttekungen Max Veronneau hade tillkommit. Förutom dessa två herrar har det framförallt varit tunt på backsidan. Men nu börjar det äntligen ljusna för Leksand då de flesta spelarna är tillbaka och förväntas spela i mellandagarna. Endast Jonas Ahnelöv och Jon Knuts är frågetecken kring när de kommer vara tillbaka i spel.

Inga NHL-spelare till hockey-OS 2022

Många var vi som såg framemot hockey OS som är planerat till Februari 2022, men nu står det klart att inga NHL-spelare kommer att resa till OS. Såklart väldigt trist då det innebär att den absoluta eliten uteblir. Samtidigt ifrågasätts turneringen och deltagandet av SHL-spelare. Anledningen till att NHL ej vill släppa spelare är för att de vill komma ikapp med spelschemat. Som vi vet har spelschemat i SHL släpat sedan September. Ett OS-uppehåll innebär ytterliggare förändringar i spelschemat vilket har ifrågasatts.

Ingen hyllning av Henrik Lundqvist

Den 8:e Januari hade Frölunda HC planerat en hyllningsceremoni i Henrik Lundqvists ära inne på Scandinavium. Men som en konsekvens av de nya Covid-19 restriktionerna har klubben nu valt att ställa in ceremonin. Då endast sittande publik tillåts innebär det att endast halva Scandinavium kommer att kunna fyllas upp. Förväntningarna för hyllningskvällen av Lundqvist är att arenan ska vara slutsåld, därav väljer man att ställa in. Inget nytt datum är satt.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON