SHL Se & Hör: Mattias Norlinder ska lämna Förlunda HC efter förlusten mot Brynäs IF

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Mattias Norlinder ska lämna Förlunda HC efter förlusten mot Brynäs IF

Härlig premiäromgång igår, en hel del överraskningar kan man lugnt säga. Brynär IF imponerade stort när man slog Frölunda HC. Likt Timrå IK, tappade Frölunda en 2-0 ledning och förlorade. Mattias Norlinder kan ha gjort sin sista match i Frölunda-tröjan. Han lämnar efter en ruggigt dålig insats i gårdagens match, där han blev bänkad i tredje perioden. Norlinder ska nämligen flyga över till Kanada och prova lyckan i NHL. Planen är att försöka slå sig in i Montreal Canadiens. Mattias Norlinder har fortfarande ett gällande avtal med Frölunda och om det inte går som han tänkt sig så kan han komma att återvända till Göteborg och Frölunda HC under säsongen.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Brynäs och Linköping betalade ut högst löner SHL säsongen 2020/21

Revisionsföretaget EY har granskat samtliga 14 SHL-klubbar för att kartlägga respektive lags lönekostnader. Förra säsongen betalade Brynäs IF och Linköping HC ut högst löner. Samtidigt som de hamnade på en 12:e och respektive 13:e plats i ligan.

 

 1. Brynäs 103,6 miljoner (13:e plats)
 2. Linköping 99,8 miljoner (12:e plats)
 3. Växjö 92,7 miljoner (1:a plats)
 4. Rögle 85,6 miljoner (2:a plats)
 5. Leksand 83,5 miljoner (3:e plats)
 6. HV71 81,9 miljoner (14:e plats)
 7. Färjestad 80,8 miljoner (8:e plats)
 8. Luleå 79,1 miljoner (5:e plats)
 9. Frölunda 78,6 miljoner (7:e plats)
 10. Djurgården 78,0 miljoner (10:e plats)
 11. Örebro 77,4 miljoner (6:e plats)
 12. Skellefteå 65,7 miljoner (4:e plats)
 13. Malmö 60,4 miljoner (9:e plats)
 14. Oskarshamn 50,3 miljoner (11:e plats)

 

 

Luleå Hockey:s hemliga vapen

Norrbottningarna i Luleå Hockey sourcar ett hemligt vapen, djupt inifrån skogarna i Överkalix. Något som ska hjälpa spelarna med återhämtningen under säsongen, i jakten på första SHL-titeln på 25 år. Vad är det då? Jo, blåbär. Närmare sagt, 100 kilo blåbär. Förutom att blåbär är gott och nyttigt innehåller det massvis med nyttoämnen och vitaminer.

Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund om det hemliga vapnet, “Blåbär är ju jävligt nyttigt. Vi har ju gott om blåbär här uppe i skogarna – och vi ska ju nyttja våra naturresurser. Det går inte att träna mycket mer än vad vi redan gör inom hockeyn – men däremot går det att jobba med återhämtningen på ett bättre sätt.” Förutom blåbär trycker Luleå spelarna i sig en jädra massa äpplen och nötter också.

 

 • SHL speltips: Luleå Hockey Vinnare av SHL (inklusive slutspel) går att spela till oddset 5.0 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LULEÅ HOCKEY HOS BETSSON

 

 

Sju stycken SHL-matcher senareläggs

Restriktionerna kring publiksiffror på SHL-arenorna nästa säsong var något vi skrivit om tidigare. Nu har ett datum satts för att det publiktaket tas bort, och istället kommer matcher spelas inför fula läktare. Datumet är den 29:e September. I samband med nyheten kom flera efterfrågningar kring ändringar i spelschemat, just för att kunna spela fler matcher utan begränsningar. IK Oskarshamn, till exempel hade hela fyra stycken hemmamatcher schemalagt innan den 29/11. Vilket givetvis slår hårt på ekonomin. Sagt och gjort, drabbade klubbar kom överens och SHL gav godkännande. Något som gynnar alla. F-n vad härligt med fullsatta arenor igen!

 

Alla hockeynördar: se hit!

Tidigare i veckan lanserade SHL en officiell rekordsida. Det vill säga en sida dedikerad till statistik och diverse siffror, som vi alla kan grotta ned oss i. På den här länken hittar du SHL:s (och före detta Elitserien) fullständiga 46-åriga historia.