SHL Se & Hör: Marcus Sörensen till Djurgårdens IF

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Marcus Sörensen till Djurgårdens IF

Häromdagen nämnde vi att DIF-spelaren Jacob Josefson återigen befinner sig på skadelistan och att behovet av en forward är stort efter flera liknande bakslag. I samma artikel skrev vi om ryktena kring Marcus Sörensen. Att han blivit erbjuden ett fyraårskontrakt värde 12 miljoner kronor. Om ni besöker Sörensens Instagram så är det San Jose Sharks hela vägen, med undantag för en Instagram Story som publicerade i söndags (5/9). Där han sportade en DIF-tröja och spelade Eminem:s låt “Without Me” med sångtexten: ”Guess who’s back, back again”. Redan då var det solklart. Och nu kan vi äntligen sluta spekulera då Djurgårdens IF gått ut med ett officiellt pressmeddelande: Djurgården skriver avtal med Marcus Sörensen.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Marcus Sörensen karriär fram till SHL säsongen 2021/22

Marcus Sörensen har ett förflutet i båda Djurgårdens IF J20 och A-laget, med spel i HockeyAllsvenskan och SHL. Han draftades till NHL redan 2010 av Ottawa Senators men blev ej erbjuden något kontrakt och blev en free agent 2012. Under de åren spelade han redan i Sverige och skrev samma år kontrakt med DIF för första gången. 2014/15 blev Sörensen utsedd till SHL Rookie of The Year. Efter fyra framgångsrika säsonger mellan 2012 till 2016, blev Sörensen till slut erbjuden ett NHL-kontrakt från San Jose Sharks. Han började säsongen med att spela för San Jose Barracuda i AHL, för att senare i säsongen bli upplockad av Sharks och NHL. Han registrerade en poäng i debut och mindre än en månad senare gjorde han sitt föra mål i NHL. Totalt hann det bli 197 NHL matcher, samt 34 Stanley Cup matcher för Sörensen. Totalt gjorde han 72 poäng, inklusive 12 poäng i Stanley Cup. Nu är han återigen på plats i Djurgården.

 

Vad den nygamla Djurgårdsspelaren Marcus Sörensen säger om flytten, laget och sin roll

– Valet låg mellan lag i NHL, KHL, Schweiz och Sverige.

– För att jag ville ha roligt igen, känna glädjen till hockey och att familjen får flytta hem och ha lite trygghet, har Marcus Sörensen till Södertälje tidningen Telgenytt.

 

Vad Djurgårdens Sportchef, Joakim Eriksson, har att säga om värvningen

– Det känns jättekul att kunna välkomna hem Marcus och addera honom till årets lagbygge. Jag vet personligen hur mycket Marcus brinner för Djurgården och att få spela inför våra sjungande supportrar.

 

Hur förbättrar värvningen Djurgården IF:s chanser i SHL nästa säsong?

Enligt Djurgårdens pressmeddelande är avtalet på flera år, så ryktet kan mycket väl stämma att det handlar om ett fyraårskontrakt värde 12 miljoner kronor. I så fall har Djurgården en viktig forward tillgänglig flera säsonger framöver. Extra viktigt sett till osäkerheten kring William Eklund och Alexander Holtz. Två spelare som kan ta klivet över till Nordamerika. Oavsett så får man se Sörensen som en otroligt viktig spetsvärvning med endast fyra dagar kvar till SHL premiären 2021/22. Osäkerheten i Djurgården kvarstår och vi är fortfarande inte särskilt övertygande om klubbens chanser nästa säsong.

DIF spelar sin första matchen den 11/9 klockan, hemmapremiär emot Skellefteå AIK där Djurgården är knappa favoriter att vinna till oddset 2.60 i odds hos Betsson.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON