SHL Se & Hör: På hur många sätt kan man beskriva krisartade Djurgårdens IF?

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: På hur många sätt kan man beskriva krisartade Djurgårdens IF?

Känns som vi att står och slår på samma trumma varje jädra vecka. Kris i Djurgården, tabelljumbon Djurgården, mardrömsbesked för Djurgården. Och så vidare. Ska det någonsin vända för Stockholmarna? Snart får vi slut på rubriker. Lämna en kommentar på Facebook kring förslag på hur vi kan beskriva krisartade Djurgårdens IF inför nästa vecka.

 

Djurgårdens IF anmäld av egen spelare för kränkande särbehandling

I början av veckan kom det rapporter om att Djurgårdsspelaren Linus Videll lämnat in en anmälan om kränkande särbehandling av sin egen klubb. Anmälan lämnades till Djurgårdens VD Thomas Kraft.

Anledningen ska vara att Linus Videll blev fråntagen kaptensrollen den 19 Oktober. Videll har inte spelat sedan den 16:e Oktober, anledningen utåt ska vara att han är skadad. Anledningen till att han blev fråntagen kaptensrollen var troligtvis en del av rekryteringen av Marcus Sörensen. Före detta tränaren Barry Smith informerade att laget skulle införa en rotation av rollen, där Sörensen skulle ha kaptensrollen i tio matcher och därefter rotera över till en annan spelare.

Exakta detaljer om ärendet är inte kända ännu. Men det är väl typiskt att det tillkommer mer och mer i soppan som är Djurgårdens IF den här säsongen. Fortsättning följer nästa vecka, avdelning SHL såpopera.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Nytt mardsömsbesked för Djurgårdens IF

– Det är ingen optimal situation, sa Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson om skadebeskedet på Niklas Svedberg. Det kan vi hålla med om. Varken Svedberg eller Mantas Armalis har haft det lätt mellan stolparna den här säsongen. Av de 28 aktiva målvakterna i SHL är Svedberg på plats 17 med 3.49 GAA, och Mantas Armalis på plats 19 med 3.53 i GAA. Nu har Svedberg inga möjligheter att förbättra sin statistik i målet efter att ha dragit på sig en knäskada. Det är så illa att han tyvärr blir borta resten av säsongen.

Istället får DIF förlita sig på Armalis samtidigt som man plockar upp Carl Lindbom från juniorlaget.

 

Djurgårdens lagkapten Marcus Sörensen avstängd

I samband med torsdagens bortamatch mot Skellefteå AIK råkade Djurgårdens Marcus Sörensen i ordgemäng med domaren. Han fick då en utvisning för “abuse of official”. Incidenten är den andra den här säsongen, vilket då automatiskt ledde till att Sörensen stängdes av en match och missade lördagens drabbning mot Örebro HK.

Regeln kring avstängning går att likna vid för många gula kort i fotboll som också kan leda till avstängningar.

– Jag förstår inte hur jag kunde få två minuter för ingenting. För det första pratar jag inte ens med honom (domaren), jag säger ”wakey wakey”. Ska vi ha två minuter för ”wakey wakey” i svensk hockey, då ger jag upp och kan vara tyst bara. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är less nu, sa Marcus Sörensen till CMore.

 

Éric Gélinas klar för Rögle BK

Förra säsongen var Éric Gélinas en av ligans bästa backar. Efter succésäsongen har han gjort sitt bästa för att ta en plats hos Carolina Hurricanes i NHL. Tyvärr har han inte lyckats och istället för att fiska vidare på andra sidan Atlanten är han nu istället tillbaka med Rögle BK.

Förra säsongen var kanadensaren assisterande lagkapten, samt bidrog stort över hela isen. Framförallt offensivt stack Gélinas ut med sina 34 poäng på 46 matcher, 26 assist och 8 mål. Det är fortfarande oklart när stjärnbacken kommer att vara spelklar för Rögle BK.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON