SHL Se & Hör: Kris i Djurgårdens IF på alla plan, trots sex poäng under veckan

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Kris i Djurgårdens IF på alla plan, trots sex poäng under veckan

Johan Garpenlöv till Djurgården?

Förra veckan skrev vi om att Barry Smith avträdde som tränare. Fortsättningsvis har Nichlas Falk och Mikael Aaro tagit över medan klubben letar efter en ny tränare. Bara dagar efter meddelade Tre Kronor att förbundskaptenen och legendaren Johan Garpenlöv kommer att lämna sin roll i landslaget efter säsongen. Garpenlöv spelade för Djurgården under slutet av 80-talet och avslutade senare sin karriär hemma i Stockholm säsongen 2000/01. Han har sedan dess varit assisterande tränare för klubben.

Tajmingen med Smith och Garpenlöv har satt igång spekulationer om att han nu är på väg till Djurgårdens IF. Om så är fallet kommer det att dröja till SHL säsongen 2022/23 då Garpenlöv kontrakt med Tre Kronor sträcker sig till våren 2022. Han har både OS i Peking och VM i Finland framför sig innan dess.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Kris i Djurgårdens IF

Luleå Hockey var ute efter att hämnas på Djurgårdens Peter Holland. Detta efter att Holland delat ut flera knytnävsslag i huvudet på Luleås Fredrik Styrman. Något som resulterade i fyra matchers avstängning och 40,625 kronor i böter. Men någon resa upp till Norrbotten blev det inte för Holland då han uteblev med på grund av skada. Han är en av hela 11 spelare som är skrivna på Djurgårdens IF skadelista:

 

 • Peter Holland
 • Mantas Armalis
 • Linus Arnesson
 • Marc-André Gragnani
 • Marcus Högström
 • Pontus Johansson
 • Niclas Bergfors
 • Sebastian Strandberg
 • Linus Videll
 • Jacob Josefson
 • Manuel Ågren

 

William Eklund hemskickad

Litet ljus i mörkret fick vi se i Djurgården under veckan då det krisdrabbade laget kunde plocka sex poäng av Färjestad BK och Leksands IF. Att det sedan blev becksvart igen i går kväll är en annan historia. Under veckan kom det också ljusglimtar ifrån andra sidan Atlanten. Besked kom att San Jose Sharks lånar ut William Eklund till Djurgården. 19-årige Eklund gick som sjua i NHL draften i somras och överträffade alla förväntningar under försäsongen med San Jose Sharks och blev belönad med en plats i NHL-klubbens trupp i NHL säsongen 2020/21.

Beskedet från Sharks var något oväntat och Eklund var besviken efter beslutet. Men både spelare och ledning hos Djurgårdens IF är nog glada över att Eklund återvänder till SHL under säsongen. Det är ännu oklart när Eklund kommer att återvända och hur snart han kommer vara aktuell för spel i SHL.

 

Morafansen skogstokiga

HockeyAllsvenska klubben Mora IK gick med på att låna ut sin lagkapten och toppcenter Daniel Ljunggren till ärkerivalerna Leksands IF. Lånet sker under lagets speluppehåll där Ljunggren deltar i två av Leksands matcher. Kritiken lät sig inte vänta. Både klubbdirektören Peter Hermodsson och huvudtränaren Johan Hedberg fick utstå kritik från upprörda Morafans.

Även andra fans av klubbar från HockeyAllsvenskan uttryckte missnöje då näst högsta ligan faller risk att bli en farmarliga till SHL. Samtidigt gjorde klubbarna ett omvänt byte förra säsongen då Mora fick låna backen Alexander Lundqvist av Leksand. I slutändan gynnas klubbarna av byten och samarbeten av den här typen.

 

Leksands IF försöker undvika miljonåterbetalningar

Den här säsongen går Leksands IF som tåget, stora framgångar i grundseriespelet och fullsatta läktare på hemmamatcherna i Tegera Arena. I jämförelse med förra säsongen är det som natt och dag. Då hade Leksands IF tillsammans med flera andra SHL organisationer tufft att få ekonomin att gå ihop. Klubben fick då dryga fem miljoner i Coronastöd.

För cirka två veckor sedan meddelade Tillväxtverket att Leksand var återbetalningsskyldiga. Beloppet? 2,9 miljoner kronor. Beslutet kom som en överraskning för Leksand och är potentiellt en stor smäll ekonomiskt. Nu har Leksand plockat in en advokatbyrå som ska hjälpa klubben med att överklaga beslutet.

 

SHL uppehåll fram till 18:e November

Efter gårdagens matcher kommer det att vara ett SHL uppehåll i nästan två veckor. Något som ger lagen i SHL en möjlighet att slicka sina sår och läka ihop spelare i lugn och ro. Samt välbehövligt för hårt pressade Färjestad BK som behöver en reset.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON