Här är quizmästarna från varje klubb

Hem » SHL Nyheter » Här är quizmästarna från varje klubb

Den första kvalomgången för att kora Sveriges främsta SHL-expert är över. Tävlingen som arrangeras av NordicBet i samarbete med SHL har lockat 10 000-tals tävlande och nu gör de 10 bästa från varje klubb upp i finalen.

Snart får vi reda på vilken klubb som har Sveriges främsta SHL-expert. Tillsammans med hockeysupportrar runt om i landet har NordicBet skapat Sveriges största SHL-quiz. Supportrarna har därefter fått pröva sina kunskaper om sitt lag i de 14 klubbspecifika quizen på shlbloggen.se. Trots en del riktigt svåra frågor har många fått full poäng och tiden har fått avgöra vem som vinner klubbquizet och kan titulera sig som den främste experten på sitt lag. Tillsammans med vinnarna går de 10 bästa från varje klubb vidare till finalen.

Vinnarna i varje klubb:

Brynäs – Samuel ”ZamZam”
Djurgården – Jonas Ekström
Färjestad – Janne E
Frölunda – Andreas Horseng Amdell
HV71 – Jakob Johansson
Karlskrona – Johan Dahl
Linköping – Markus Jansson
Luleå – Robin Lundqvist
Malmö Redhawks – Kristian Svensson
Mora – Martin Tidesten
Örebro – Liam Johansson
Rögle – Isac Lindbom
Skellefteå AIK – Robin
Växjö Lakers – Christoffer Mattisson

Samtliga 140 finalister kommer att få besked via mejl den 18 december med ytterligare information. Finalomgången avgörs med ett nytt quiz den 18-19 december. Även där avgörs tävlingen av flest rätt på snabbast tid och frågorna kommer nu röra alla lag i SHL och ligan i allmänhet.

Vinnaren av finalen vinner 10 000 kronor till sig själv och 10 000 kronor att ge till valfri hockeyförening från division 4 och uppåt. Dessutom kan vinnaren stolt presentera sig som Sveriges främsta SHL-expert 2017/18.