SHL Se & Hör: Händemark klar för Malmö när Percy öppnar upp plånboken, Pontus Åberg ryktas vara på väg tillbaka till SHL

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Händemark klar för Malmö när Percy öppnar upp plånboken, Pontus Åberg ryktas vara på väg tillbaka till SHL

Fredrik Händemark på plats i Malmö Redhawks

Tidigare i veckan bröt Fredrik Händemark sitt kontrakt med KHL-klubben St. Petersburg efter endast 15 matcher. Redan från första började spekulerades det kring att Malmös före detta lagpakten var på väg tillbaka hem. I fredags bekräftades det via ett pressmeddelande att centern har tecknat ett avtal som sträcker sig säsongen ut. Återkomsten har delvis att göra med att familjen Händemark förväntar nytillskott i familjen senare i vinter. Med Händemark på plats i Malmö får laget tillbaka en av ligans bästa spelare, och en viktig ledarfigur som stärker laget både på och utanför isen.

Händemark på plats i Malmö redan mot Skellefteå AIK igår. Där var han med och assisterade till Marcus Sylvegårds 2-1 mål. En match mot ett av SHL:s formstarkaste lag som slutade 3-2 till Malmö Redhawks efter straffar.

 

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

 

Byggmästaren Percy Nilsson med och finansierar lagbygget i Malmö Redhawks

Percy Nilsson har varit instrumental för Malmö Redhawks under flera årtionden. Han var anledningen kring varför Malmö kunde bygga ett av Sveriges bästa hockeylag redan i slutet av 1980-talet, och som sedan kunde vinna två SM-guld. Under de senaste åren har han varit inblandad i uppbyggandet av Malmö Arena. Enligt Malmös VD Patrik Sylvegård är det på grund av Percy som klubben kunnat utöka spelarbugdeten, och varför man kunde plocka Carl Söderberg från Colorado Avalanche. Möjligt att Percy Nilsson även hade ett finger med i spelet kring värvningen av Händemark? En sak är säker, när Percy stoppar in pengar, då går det bra för Malmö Redhawks.

 

Pontus Åberg kan vara på väg tillbaka till SHL

Pontus Åberg som hann göra en säsong med Djurgårdens IF i HockeyAllsvenskan och en säsong med Färjestad BK i SHL innan han tog klivet till NHL kan nu vara på väg till SHL. Förra säsongen spelade Åberg i KHL, med klubben Traktor Chelyabinsk. Där gjorde han 23 poäng på 49 matcher innan han var tillbaka i Nordamerika tillsammans med Ottawa Senators. Men efter att inte ha lyckats ta en plats i Senators A-lag har han blivit nedskickad till farmarlaget Belleville Senators i AHL. Efter det har flera SHL-klubbar visat intresse för den före detta NHL-spelaren.

Innan förra säsongen spelade Åberg sex säsonger med bland annat Nashville Predators, Edmonton Oilers, Anaheim Ducks, Minnesota Wilds och Toronto Maple Leafs.

 

August Berg borta från spel resten av säsongen

När Leksands IF besegrade Frölunda HC borta den 23:e September ådrog sig August Berg en skada. Tidigare i veckan meddelade Leksands IF via ett pressmeddelande att han blir borta från spel resten av säsongen. Skadan erfaras inte vara karriärhotande. Att Berg avstår från spel är en del av långsiktigt tänkande då han är en ung spelare med många år framför sig. Man vill helt enkelt undvika att stressa fram något värre. Fokus blir istället på rehab träning den här säsongen.

 

Ny vecka, ny avstängning

Varje vecka rapporterar via om avstängningar på grund av vårdslöst spel. Den här gången gäller det Viktor Lodin från Viktor Lodin från Timrå IK. Detta kommer efter en tuff tackling mot Leksands Jonas Ahnelöv, som for in i sargen med huvudet först. Båda fick lämna isen omedelbart, Ahnelöv som skadad och Lodin med matchstraff. Situationen anmäldes till disciplinnämnden som resulterade i fem matcher avstängning. Han ska även betala 12,938 kronor i böter.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON