Han är Sveriges främsta SHL-expert

Hem » SHL Nyheter » Han är Sveriges främsta SHL-expert

Färjestadssupportern Torgny Pettersson från Gotland vet mest i Sverige om SHL. Det står klart efter en jämn och hård finalomgång mellan 140 finalister från hela landet. Tävlingen som arrangeras av NordicBet i samarbete med SHL har lockat tiotusentals deltagare att visa sina kunskaper om lagen och ligan. 

Tävlingen om att utse Sveriges främsta SHL-expert har hållit många upptagna under hösten. Med hjälp av hockeysupportrar runt om i Sverige har NordicBet skapat Sveriges största SHL-quiz. I första omgången fick hockeysupportrar tävla om vad de kan om just sitt favoritlag – de 10 bästa från varje klubb gick vidare till final.

140 finalister har nu gjort upp om slutsegern i frågor som rör hela SHL. Och vinnaren blev 40-årige Färjestadssupportern Torgny Pettersson från Havdhem på södra Gotland. Torgny hamnade på en fjärdeplats i kvalomgången när han tävlade i Färjestadsquizet och tog revansch i finalen och kammade hem förstaplatsen!

– Det känns fantastiskt kul att få vinna, trots att jag hade en del tur på min sida. Jag är själv Färjestadare eftersom jag växte upp under Håkan Loobs tid, så för vinstpengarna blir det troligen att bjuda några kompisar till Karlstad och se en match. Den andra delen av vinsten tänkte jag ge till Sudrets HC, säger en glad Torgny när NordicBet ringde upp vinnaren igår kväll.

Tävlingen arrangerades av NordicBet i samarbete SHL. En stor del av tävlingen handlade just om att låta supportrar delta, såväl genom att ta fram frågorna om klubbarna som att faktiskt svara på dem.

– Vi vet att supportrarna vet mer än de flesta, så för att göra frågorna så utmanande som möjligt var det en självklarhet att ta hjälp från alla dessa hockeyexperter över hela landet. Och det blev en svår utmaning för många längs vägen, så såväl finalister som vinnare förtjänar extra uppmärksamhet och beröm för hur mycket de kan om svensk hockey, säger Joakim Jörlander på NordicBet.

Priset till vinnaren är 10 000 kronor, samt ytterligare 10 000 kronor att skänka till valfri svensk hockeyförening