SHL Nyhet: Slovakiska forwarden Robert Lantosi åter på plats i Sverige och klar för spel i Rögle BK

Hem » SHL Nyheter » SHL Nyhet: Slovakiska forwarden Robert Lantosi åter på plats i Sverige och klar för spel i Rögle BK

Robert Lantosi är en spelare som många Svenska hockeyfans känner till. Anledningen är att han spenderat mycket tid i Sverige, både på hockeygymnasium och sedan diverse klubbar i HockeyEttan, samt Västerås i HockeyAllsvenskan. Efter att ha öst in mål i Slovakiska ligan fick NHL klubben Boston Bruins upp ögonen för Lantosi och erbjöd honom ett kontrakt. Något spel i NHL har det inte blivit för honom och nu har han istället skrivit på för Rögle BK och spel i SHL under säsongen 2021/22.

Rögle har pusslat på med lagbygget under sommaren, Robert Lantosi är den senaste biten i pusslet. En forward som kan Svensk ishockey utan och innan, tack vare att han mer eller mindre fostrats inom Svenska ishockey. Efter att ha lirat två säsonger i AHL i Boston Bruins farmarlag är han nu redo för att göra avtryck i SHL, och ambitionerna med Rögle är stora. Lantosi kommer att finnas med på isen i första SHL matchen för säsongen, borta emot Örebro HK där Rögle har goda chanser till att knipa poäng i första omgången. Rögle BK står i oddset 2.70 att vinna hos Betsson i första matchen mot Örebro HK.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Robert Lantosi karriär fram till SHL säsongen 2021/22

Robert Lantosi är 25 år gammal, han inledde sig hockeykarriär i Sverige, då han som 16-åring kom till Västerås Hockeygymnasium för att spela juniorhockey. Han spelade både för VIK Västerås HK J20 och för A-laget i HockeyAllsvenskan. Han betade också av flertalet andra klubbar i HockeyEttan och HockeyAllsvenskan: IFK Arboga, HC Vita Hästen, Lindlövens IF och IF Sundsvall. I Sundsvall hade Lantosi en kanonbra säsong 2016/17, med 27 poäng på 40 matcher.

Därefter flyttade han hem till Slovakien och spelade för tre olika klubbar under två säsonger. 2018/19 hade han en annan kanonbra säsong, med 58 poäng på 56 matcher för Slovakiska klubben HK Nitra. Han var då en viktig kugge på vägen fram till finalen i Slovakiska Extraliga där de slutligen förlorade mot HK Banska Bystrica. Det var efter den säsongen Boston Bruins slog till och erbjöd Lantosi ett NHL kontrakt. Det blev aldrig någon NHL debut, istället spelade han för farmarlaget Providence Bruins i AHL. Den senaste säsongen alternerade han mellan Providence Bruins och HK Nitra, där han totalt, emellan lagen producerade 33 poäng på 43 matcher.

 

Vad den nya Rögle forwarden Robert Lantosi säger om flytten, laget och sin roll

– Jag vill bli en bättre spelare, det är en tuff liga och jag har en stor möjlighet att utvecklas. Jag ska försöka bli bättre, och försöka hjälpa laget att vinna matcher.

 

Vad Rögles GM Chris Abbott säger om den nye forwarden

– Robert är en spännande ung kille som vi följt i Nordamerika de senaste åren och i det slovakiska landslaget. Han vet hur det är i Sverige eftersom han har bott i Västerås i fem år och kan svensk hockey. Vi är glada att han tar nästa steg i sin utveckling hos oss.

 

Hur förbättrar värvningen Rögle BK:s chanser i SHL nästa säsong?

Robert Lantosi har spelat 53 matcher i HockeyAllsvenskan, 59 matcher i HockeyEttan och hundratals timmar på isen som junior med VIK Västerås HK J20. Att anpassa sig till SHL kommer inte vara något problem för Lantosi och förväntningarna är att han kommer bidra framförallt framåt med både mål och assist. Exakt hur stor påverkan han kommer att ha på Rögles resultat återstår att se. Närmast väntar premiärmatchen borta mot Örebro HK. Kortare inpå första omgången kommer vi skriva mer ingående om matcherna här på SHL-Bloggen, inklusive SHL speltips och vart du hittar de bästa SHL oddsen.