SHL Se & Hör: Fortsatt kris i Djurgårdens IF, samt ökad press på underpresterande Färjestad BK

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Fortsatt kris i Djurgårdens IF, samt ökad press på underpresterande Färjestad BK

Fortsatt kris i Djurgårdens IF

Efter att Timrå IK plockat upp 9 poäng på tre matcher är nu Djurgårdens IF tabelljumbo. Lägg därtill att Timrå har en match mindre spelad. Livsviktiga poäng var förlorade mot just Timrå IK i torsdags och igår mot Linköpings HC. Två lag som mycket väl kan komma att kriga i botten av SHL. Två riktiga käftsmällar med andra ord. DIF har nu 9 poäng upp till säker mark, där Brynäs IF, Malmö Redhawks och Färjestad BK ligger. Tre lag som alla kan vara med och kriga om den sista slutspelsplatsen. Närmast väntar Skellefteå AIK och Örebro HK, två matcher där det troligtvis kommer sparkas på någon som redan ligger ned. Även fortsättningsvis lär det vara kris i Djurgårdens IF.

 

Peter Jakobsson ut, Ricard Wallin in

Tidigare i veckan sparkade Färjestad BK sin General Manager Peter Jakobsson. Anledningen är den relativt stora kris FBK befinner sig i. Visst, Färjestad kommer sluta på en slutspelsplats i SHL. Det råder ingen tvivel om det, trots att de för tillfället bara ligger på sista slutspelsplatsen efter att ha vunnit på övertid igår emot Rögle BK. Krisen är relativ till de höga förväntningarna som ställs på Färjestads lag den här säsongen. En av de största satsningarna på senare år gjorde att de flesta, inklusive SHL-Bloggen, tippade skulle vinna grundserien. Det är naturligt att huvuden rullar i den här situationen.

För att täppa till i organisationen plockar FBK in legendaren Rickard Wallin som sportdirektör. Wallin tar därför en paus från ViaPlay och fokuserar helt och hållet på det övergripande sportsliga ansvaret i Färjestad BK.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Färjestads Michael Lindqvist skadad

Ja, som sagt, det har sett bättre ut nere i Karlstad. Igår innan matchen mot Rögle BK meddelade FBK att stjärnforwarden Michael Lindqvist blir borta mellan sex och åtta veckor.

 

Ny skadesmäll för Leksands IF

I vårt senaste speltips som involverade Leksands IF skrev vi om en del skadebekymmer hos LIF i samband med landslagsuppehållet. Efter att vi skrev det speltipset i måndags hamnade ytterligare en spelare på Leksands skadelista: Patrik Norén. Det var under CHL-matchen mot Klagenfurt i tisdags som Norén skadades. Ett tungt avbräck då Norén är, enligt oss, Leksands bästa defensiva back, som även varit duktig med att bidra offensivt (8 poäng på 18 matcher).

 

Ett till år av ​​Max Véronneau i Leksand

Kanadensaren Max Véronneau har varit den mest bidragsgivande spelare i Leksands IF den här säsongen. På 19 matcher har han lyckats göra 12 mål och 11 assist (23 poäng). Inför säsongen skrev ​​Véronneau på ett kontrakt som sträckte sig fram till 2022/23. Efter framgångarna har Leksand kommit överens med stjärnforwarden om ytterligare ett år, vilket innebär att han blir med Leksands IF till och med säsongen 2023/24.

Vad Leksands IF General Manager, Thomas Johansson, har att säga om kontraktsförlängningen:

– Max är oerhört skicklig i spelet en mot en, och han har en explosivitet i sin åkning som få kan matcha. Lägg därtill hans eminenta spelsinne, snabba omställningsspel och hans målfarlighet så har får vi en av SHL:s bästa spelare. Det är självklart väldigt kul för oss i Leksand att han trivs hos oss och vill fortsätta utvecklas i vår miljö.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON