SHL Se & Hör: Mardröm för Frölunda, Álvarez avstängd, Strauss Mann spikar igen. Plus sillyseason: Färjestad BK värvar Dominik Furch?

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Mardröm för Frölunda, Álvarez avstängd, Strauss Mann spikar igen. Plus sillyseason: Färjestad BK värvar Dominik Furch?

Jacob Nilsson tvungen att opereras

Frölunda HC åkte på en blytung smäll under veckan, eller rättare sagt, Jacob Nilsson åkte på en smäll. Det var under ett träningspass i Måndags som Nilsson kolliderade med en lagkamrat. Vi nämnde incidenten i vårt SHL speltips som involverade Frölunda tidigare i veckan. Då var det oklart hur pass allvarligt det var. Senare under veckan kom skadedomen: korsbandsskada och operation.

Hur pass länge Nilsson blir borta är svårt att säga på förhand. Det vi vet är att han förväntas genomgå en sex veckor lång rehab-period, vilket följs av en korsbandsoperation. Därefter följer mer rehab innan han kan börja delta på isträning. Med andra ord ligger matchspel ett par månader bort. Olyckligt för Nilsson och otur för Frölunda. Han hade inlett säsongen starkt, med 4 poäng på fem matcher.

Nu återstår det att se vad Frölunda HC hittar på för att fylla tomrummet efter Nilsson, för minst, den första halvan av säsongen. Nog lär de behöva gå på värvningsjakt efter en ny målskytt av liknande kaliber.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Robin Álvarez avstängd efter huvudtackling

Timrå IK skrällde hemma mot Luleå Hockey i torsdags. Robin Álvarez fick bara spela första perioden. Där satte han 1-0 målet för Timrå innan han sänkte Fredrik Styrman med en tuff tackling. Styrman grinade illa och tvingades tyvärr lämna isen. Incidenten krävde videogranskning, efter det fick även Álvarez lämna isen, med ett matchstraff. Säga vad man vill om tacklingen, den träffar huvudet och bedöms som en huvudtackling. Experterna hos Cmora, inklusive experten Staffan Kronwall hävdar att det var en ren tackling. De menade att Álvarez gick på kropp, medan Styrman stirrade sig blint på pucken utan att förbereda sig på kollisionen. Att han var öppen för en tackling och bör ha varit medveten om det och agerat därefter.

Vidare granskning efter matchen från Disciplinnämnden resulterade i ytterligare 3 matchers avstängning och 17,500 kronor i böter:

Tacklingen, som träffar huvudet, sker med en viss uppåtgående rörelse mot en motspelare som har valt att gå på puck, meddelar Disciplinnämnden enligt SHL:s hemsida.

Strauss Mann uti buren är rena rama muren

Skellefteå AIK är SHL:s hetaste lag just nu. Två raka 4-0 segrar bakom sig. Mycket har det att göra med Skellefteås starka försvar och att 23-årige amerikanen Strauss Mann storspelar i målet. På 120 minuter har han inte släppt in ett enda mål. Två raka nollor och hela 64 stycken räddningar. Chanserna för en seger till är stor i nästa matchen mot Timrå IK den 7 Oktober. Men Timrå har varit vassa framåt och risken att Manns svit spricker. Skellefteå AIK står i låga 1.70 i odds hos Betsson för att vinna nästa match. Tror du att Strauss Mann kan hålla sin tredje raka nolla, då kan du lägga det här spelet:

  • SHL Speltips Skellefteå AIK – Timrå IK 7/10: Bortalaget (Timrå IK) gör Inget Mål till 6.40 i odds hos Betsson.

SPELA PÅ SKELLEFTEÅ AIK HOS BETSSON

Färjestad BK värvar Dominik Furch?

Förra veckan rapporterade vi om att stjärnmålvakten Dominik Furch är nära spel i SHL. Redan då florerade Färjestad BK. Anledningen är att deras målvaktssida varit under luppen sedan förra säsongen. Det handlar om frågetecken kring kapaciteten hos duon Henrik Haukeland och Jesper Eliasson. FBK har ju jobbat hårt med sitt lagbygge och förväntningarna är att spela ända fram till Maj 2022, samt resa SM-pokalen.

Furch som dominerade SHL för två år sedan tillsammans Örebro HK är därför ett hett alternativ för Peter Jakobssons Färjestad BK. Enligt färska rykten har Furchs agent bekräftat att det blir SHL. Samt att Färjestad har gjort fystester på den tjeckiske målvakten. Dominik Furch nuvarande kontrakt med HC Plzen i Tjeckiska ligan gick ut den sista September.

Om ryktena stämmer kan vi förvänta oss mer nyheter kring ämnet ”Färjestad BK värvar Dominik Furch” nästa vecka.