SHL Se & Hör: Dominik Furch i Färjestad BK, Rydahl knuffar domaren, rallarslagsmål och skadeuppdatering

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Dominik Furch i Färjestad BK, Rydahl knuffar domaren, rallarslagsmål och skadeuppdatering

Dominik Furch i Färjestad BK

Vi har skrivit både en och två gånger om att Dominik Furch varit på väg till Färjestad. För en vecka sedan blev kontraktet klart och FBK:s målvaktssituation har genast blivit stabilare. Det var ett av våra frågetecken i laget inför säsongen enligt SHL-Bloggens analys av FBK.

Furch var på plats under veckan och fick chansen direkt emot Frölunda HC när Haukeland byttes ut. Igår borta mot Brynäs IF fick han starta i målet. En match som slutade 2-5 till FBK. Furch har redan sedan tidigare bevisat att han kan mäta sig med SHL:s bästa målvakter. Premiären för Färjestad slutade lyckligt, han räddade 29 skott med en räddningsprocent på 93.55%. Med Dominik Furch i Färjestad BK är favorittippade FBK ännu bättre rustade inför slutspelet våren 2022.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Färjestads Gustav Rydahl gör som Lundqvist och ger sig på domaren

Det var förra säsongen som Joel Lundqvist knuffade en domare. Frölundakaptenen fick som följd av incidenten fem matchers avstängning. Under själva matchen fick han inget straff, det var först efter en anmälning till Disciplinnämnden som straffet färdigställdes.

På torsdagskvällen knuffade FBK:s Gustav Rydahl en domare. Återigen fick incidenten inga påföljder under matchen. Istället anmäldes händelsen till disciplinnämnden under fredagsförmiddagen. Svaret lät sig inte vänta länge, ett par timmar efter anmälningen kom domen: två matchers avstängning och 25,000 kronor i böter.

 

Matchstraff till höger och vänster

Ja, en och en annan höger och vänsterkrok delades ut i Skåne-derbyt mellan Malmö Redhawks och Rögle BK. Heta känslor och mycket gruff fick vi se i matchen mellan Malmö och Rögle i går kväll. Men är det inte härligt med riktig derby-känsla? Något vi ser mindre och mindre av i SHL. Efter en tight match som Rögle BK till slut kniper med 2-1 bröt ett slagsmål ut. Upphovsmannen stavas Emil Sylvegård. Redan under uppvärmningen sökte Sylvegård upp motståndare och följde upp med att stå och stirra, flina och göra gester åt Rögle-klacken. Slutsignalen hann knappt gå innan spelarna började veva mot varandra i stora klungor, inklusive Sylvegård. Efter att bråket styrts upp var han den siste Malmö-spelaren ute på isen, och fortsatte ensam att söka Rögle-spelarna. Efter att röken lagt sig hann det bli sex matchstraff totalt.

Viktor Lodin i Timrå IK tilldelades också ett matchstraff igår emot Leksands IF efter en tackling bakifrån. I morse anmäldes händelsen till disciplinnämnden och det återstår att se om han även får ett par matchers avstängning.

Det mest puckade matchstraffet fick Skellefteås stjärna Adam Mascherin. Totalt jädra onödigt var det. Mascherin fick för sig att slå Örebros Nick Ebert mellan benen med sin klubba. Matchstraff och anmälning till disciplinnämnden. Ingen dom har fallit ännu, men han kommer garanterat åka på böter och avstängning. Trist för SAIK som spelar otroligt bra för tillfället och där Mascherin hunnit med 6 poäng på 8 matcher, varav 5 stycken mål.

 

Emil Molin borta från spel i SHL under 6-8 veckor

Emil Molin har endast kunna spela 3 matcher i SHL den här säsongen. Senaste matchen kom emot Djurgårdens IF för cirka tre veckor sedan. Anledningen är en knäskada och tidigare under veckan kom Brynäs IF ut med ett pressmeddelande kring Molins skadesituation. Forwarden har opererats för knäskadan och blir borta 6-8 veckor.

 

Alen Bibic lägger skridskorna på hyllan

SHL och HockeyAllsvenskan veteranen Alen Bibic meddelade under veckan att han lägger av med ishockeyn. Bibic lämnar inget större avtryck efter sig i SHL, men gjorde många säsonger på seniornivå. Bland annat var han med och spelade upp både Leksands IF och Rögle BK till SHL. Totalt blev det 172 SHL matcher och 211 Hockeyallsvenskan matcher för Bibic. Väl mött!

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON