Publikfavoriten Bibic: ”Rögle BK går framåt”

Hem » SHL Nyheter » Publikfavoriten Bibic: ”Rögle BK går framåt”

Alen Bibic gör sin femte säsong i Rögle. Backbjässen har växt fram till en viktig pjäs och gillar resan som klubben gör.
– Jag tycker föreningen utvecklas åt rätt håll hela tiden. Inte bara det spelmässiga utan det kan handla om att investera i fina fastigheter, investera i gymmet och så vidare. Så ja, Rögle BK går framåt, säger han i SHL-podden möter.

Alen Bibic, 27, har gjort 192 matcher för Ängelholmsklubben och varit med och etablerat laget i SHL. Och det har hänt mycket under de här åren.
– Det är annorlunda, så är det. En förening utvecklas hela tiden, likaså Rögle. Under det sista året har den här föreningen tagit krafttag, både runt hockeyn och ledarsidan och alltihop. Så det är en skillnad, det är det, säger Bibic.

Till det bättre?
– Ja, jag tycker föreningen utvecklas åt rätt håll hela tiden. Inte bara det spelmässiga utan det kan handla om att investera i fina fastigheter, investera i gymmet och så vidare. Så ja, Rögle BK går framåt.

Den storvuxne backen ger sin syn på hur mer klassiska klubbar, som kanske levt kvar i ”gamla framgångar” bör jobba.
– Som klubb, när man är så pass traditionell och har byggt upp allt runtomkring finns risken att man blir lite bekväm som förening. Men vår omvärld ändras hela tiden, inte minst hockeyn går framåt hela tiden. Hänger man inte med i utvecklingen där spelar det ingen roll om man är en jätteklassisk klubb.
– Spelare i dag vill ha ett helhetskoncept, och kan man inte erbjuda det så finns det andra klubbar som gör det. Det gäller verkligen att man vidgar vyerna ur ett föreningsperspektiv. Varför går vissa spelare till vissa lag och så vidare.

Han jämför med att vara hockeyspelare.
– Man kan alltid dra parallellen att man som spelare hela tiden måste utvecklas. Det är samma sak med en klubb. Utvecklas den inte kommer spelare inte vilja komma dit.

Lyssna på SHL-podden i iTunes här

SHL-podden på Twitter

SHL-bloggen på Twitter

SHL-podden är Betssons podcast om svensk hockey och produceras av Med Vän Kommunikation.