SHL Se & Hör: Barry Smith lämnade Djurgården och flera NHL-meriterade nyförvärv i SHL

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Barry Smith lämnade Djurgården och flera NHL-meriterade nyförvärv i SHL

Barry Smith lämnar Djurgårdens IF

Tidigare i veckan blev det klart att Barry Smith lämnar Djurgårdens IF. Det var i samband med förlusten mot Örebro HK som Smith tog beslutet om att han skulle lämna klubben. Djurgården hade vid tidpunkten endast tagit nio poäng på 13 matcher. Enligt Barry Smith var det de bästa han kunde göra för laget i ett försök att få en positivt förbättring:

– Genom att jag kliver av som tränare så hoppas jag att en positiv förändring sker och att spelarna i laget nu kommer tillsammans och tar ett större ansvar i sina prestationer. Sa han i en kommentar i ett pressmeddelande från DIF.

Nichlas Falk och Mikael Aaro tog över rodret efter Smith, men några positivt förändringar har vi inte sett ännu. Djurgårdens IF ligger för nuvarande näst sist i tabellen och har förlorat två av två matcher sedan Smith lämnade klubben.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Malmö Redhawks värvar Magnus Pääjärvi

I samband med ett speltips från tidigare i veckan informerade vi om att Malmö Redhawks värvar Magnus Pääjärvi. Trots att Pääjärvi aldrig spelat några matcher i Malmös A-lag så blir det en återkomst för honom. Han fick sin hockeyfostran i Malmös juniorled (U16, J18, J20) i mitten 00-talet. Nu är han tillbaka, dryga 14 år senare, som en NHL-meriterad och KHL-meriterad forward med flertalet A-landskamper med Tre Kronor.

Med 128 poäng på 478 NHL-matcher på meritlistan tillför Pääjärvi både spets och fart, samt en positiv influens på och utanför isen. I senaste matchen mot Linköpings HC där de vann med 5-1 fanns inte Pääjärvi med. Men han är fortsatt med på träningspass och gemensamma värmningar. Troligen gör han premiär under nästa vecka, antingen Måndag, Torsdag eller på Lördag.

Dmytro Timashov premiär i Brynäströjan får vänta

Förra veckan skrev vi om att Brynäs IF värvat en NHL-meriterad spelare, Dmytro Timashov, med hjälp av finansiellt stöd från Brynäsfansen. Förväntningarna var att Timashov skulle vara spelklar så fort hans papper blivit klara. Men tyvärr blir så inte fallet, 25-årige Timashov förväntas istället vara spelklart först efter landslagsuppehållet i November, detta på grund av en skada.

Luleå Hockey värvar NHL-meriterad back

Förra veckan inledde Luleå Hockey diskussioner med den finske NHL-meriterade backen Sami Lepistö. I onsdags blev det klart att Luleå Hockey värvar 37-årige Lepistö. På meritlistan har han 186 matcher i NHL, 429 i KHL och har representerat Finlands landslag vid flera tillfällen i både ishockey-OS och ishockey-VM.

Vad Luleås General Manager Stefan Nilsson har att säga om nyförvärvet:

– Det känns väldigt bra att vi kan presentera Sami Lepistö som nästa del i vårt lagbygge. I Sami får vi en mycket rutinerad och stabil tvåvägsback som kommer kunna hjälpa oss i spelets alla situationer. En meriterad spelare som kommer vara användbar för oss i powerplay och boxplay.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON