SHL Se & Hör: Supportrar hjälper till att värva spelare och Adam Mascherin skadad efter en tuff tackling

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Supportrar hjälper till att värva spelare och Adam Mascherin skadad efter en tuff tackling

Adam Mascherin skadad

Adam Mascherin skadad i mitten av matchen mellan Skellefteå AIK åkte i mitten av förlustmatchen hemma mot IK Oskarshamn igår. Mascherin som är en av Skellefteås bästa målskyttar åkte på en rejäl tackling i andra perioden. Han tog sig för axeln, åkte till båset och gick därefter raka vägen till omklädningsrummet. Senare fördes Macherin till sjukhus för röntgen och vi lär få besked om hans status antingen idag eller imorgon. Klart är att Adam Mascherin skadad och blir borta från spel framöver, frågan är hur pass allvarlig skadan är och hur länge han blir borta från spel i SHL.

John Nyberg levererar hos Linköping HC

Linköping HC har åkt på ett par tunga skador på backarna Mattias Bäckman och Jonas Junland. I respons till detta har man varit på jakt efter ersättare, vilket man hittat under veckan, i form av backen John Nyberg. Det var under torsdagskvällen det rapporterades om att Linköpings HC värvar från konkurrenterna Brynäs IF. I sista matchen för Brynäs var Nyberg petad från truppen och befann sig på läktaren.

Nyberg var klar för spel omgående och kunde delta på isen när Linköping HC tog emot Brynäs IF igår. Redan efter 07:40 var Nyberg inblandad i första målet i matchen mot sin gamla klubb genom en läcker assist till Markus Ljungh.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

 

Oskar Nilsson klar för tre år till i Skellefteå AIK

Tidigare i veckan ryktades det om att Växjö Lakers och Luleå Hockey var ute efter Skellefteå AIK:s stjärnback Oskar Nilsson. Förra säsongen hade Nilsson en otroligt bra säsong där han var poängbästa back. Den här säsongen har han börjat i samma anda. I samband med att SAIK erbjudit honom ett nytt treårskontrakt hade de två andra klubbarna också lämnat bud på Nilsson. Storylinen kring att gå över till rivalerna Luleå Hockey var spännande men i efter hand verkar det som att det aldrig funnits på tapeten att Nilsson velat byta klubb:

– Det här är den bästa föreningen jag har varit i och jag är otroligt stolt över att de ger mig chansen. Jag är otroligt lycklig för det, sa Nilsson till CMore.

 

Crowdfunding från supportrar för att värva en ny spelare

I våras samlade Brynäs IF in pengar från supportrar genom satsningen “Fansens värvning” – något som började som ett litet initiativ blev något jätte stort. Det växte till en stor social rörelse där fans runtom i Sverige kunde skänka pengar. Många bidrog och totalt samlades över en miljon kronor in. Dessa pengar kom till användning i veckan i form av nyförvärvet Dmytro Timashov. Timashov är en NHL-meriterad forward som har spelat med Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings och senast New York Islanders. Större delen av säsongerna i Nordamerika har han spenderat i AHL. Totalt spelade han 45 NHL-matcher och gjorde 9 poäng.

Timashov är redan på plats i Gävle och förväntades delta i matchen mot Linköping igår, men under värmning inför matchen fick han en kännings som visade sig vara en muskelskada. Nu återstår det att se när han är spelklar för Brynäs, som befinner sig i en alltmer kritisk situation tabellmässigt.

 

Malmö Redhawks åkte på en blytung smäll under veckan

Marcus Sylvegård har varit Malmös viktigaste spelare den här säsongen. 22-åringen har gjort 11 poäng på 10 matcher och toppar interna skytte- och poängligan. Under ett träningspass i början av veckan skadade sig Marcus och det rapporterades sedan att han blir borta från spel i tre till fyra veckor.

 

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON