”Videorummet kan läggas ner om det fortsätter så här”

Hem » Intervju » ”Videorummet kan läggas ner om det fortsätter så här”
Bild: Bildbyrån/Sportbladet

Bild: Bildbyrån/Sportbladet

Rögle i kris, Oscars Möllers superform och bortdömda mål efter videobedömningar. Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Vi snackade med Sportbladets hockeyreporter Linus Norberg.

Rögle har förlorat tio av de elva senaste sedan november började och efter två blytunga förluster mot Leksand ligger de nu sist i SHL. De har visserligen varit väldigt skadedrabbade, men hur ser du på deras höst? Tycker du klubben ska fundera på förändringar eller är det bara att ”köra på”
– Det är visserligen många av Rögles spelare som svikit på sistone. Men stor orsak bakom förlusterna är, som du nämner, skadorna. Det är nästan ett halvt lag som varit frånvarande den senaste tiden, däribland tunga namn som Sebastian Wännström, Patrick Cehlin, Sebastian Collberg och Matt Fraser. Då blir det svårt att vinna hockeymatcher. Rögle behöver inte förändra något i laget just nu, utan måste invänta de skadade spelarna innan de kan få ett kvitto på hur svajigt laget egentligen är.

Oscar Möller har gjort stor succé sedan comebacken och har piskat dit sju mål på sju matcher. Vad säger du om hans spel sedan comebacken? Är han SHL:s bästa sniper?
– Det är föga förvånande att han producerar. Men, visst, att produktionen skulle komma så snabbt efter comebacken trodde jag inte. Han tillhör tveklöst en av SHL:s bästa forwards, den kanske bästa snipern, och framför allt är det viktigt för Skellefteå att han nu är hel och frisk.

I matchen mellan HV71-Djurgården förra veckan blev två mål bortdömda. I söndags var det dags igen när Jon Knuts fick sitt 4-1-mål för Leksand mot Rögle bortdömt. Är det för petigt med spelare/klubbor i målgården eller tycker du att bedömningarna är på en rimlig nivå?
– Jag tycker ärligt talat att videorummet kan läggas ner om det vi sett den senaste tiden kommer upprepa sig. Jag var på plats i både Jönköping i torsdags och i Leksand i söndags och kände stark frustration över samtliga bedömningar. Om inte målvakterna störs, som de inte gjorde i de här fallen, kan jag inte begripa att målen ska dömas bort. Jag pratade med Martin Thörnberg efter matchen i torsdags, han tycker att de nuvarande bedömningarna förstör för hockeyn och jag kan bara hålla med honom. Var är vi på väg?

Vinner Rögle nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Rögle här.