Victor Olofsson: ”Det var karriärens tyngsta ögonblick”

Hem » Intervju » Victor Olofsson: ”Det var karriärens tyngsta ögonblick”

Frölunda-talangen Victor Olofsson hade en bra säsong i fjol. Han gjorde 27 poäng i grundserien, och hela tolv poäng på 14 matcher i slutspelet. Han fick dessutom vinna CHL, vilket han beskriver som det största han vunnit hittills. Och den triumfen kom knappt ett år efter karriärens absolut tyngsta nederlag. 
– Jag har inte smält det än idag. Definitivt inte, säger Olofsson till NordicBet om moderklubbens Modos förlust mot Leksand i direktkvalet till SHL våren 2016. 

Debutsäsongen med Frölunda beskriver han på följande sätt.

– Jag kom till Frölunda inför förra säsongen och förväntningarna på laget var väldigt höga. Det krävs att man har lite flyt, och det där lilla extra för att gå hela vägen. Vi lyckades gå hela vägen i CHL vilket var väldigt kul. Det är det största jag vunnit med ett lag och det var väldigt roligt att få uppleva. Det har varit en väldigt lärorik säsong.

Han kom till Göteborg och Frölunda från sin moderklubb Modo. Victor var en av de tongivande spelarna i laget säsongen 2015/2016. Han gjorde 3-1 till Modo i den sista och direkt avgörande matchen, men i stället för hjälte-rollen blev det ett snöpligt slut på säsongen. Leksand reducerade och kvitterade med mindre än en minut kvar. Och i sudden avgjorde dalalaget genom Brock Montpetit.

– Uttåget med Modo är det absolut tyngsta jag upplevt i karriären. Jag har inte smält det än idag. Definitivt inte. Vi var det bättre laget hela serien, och inför match sju kändes det magiskt med inramningen och allting. Det kändes overkligt tomt när dom gjorde avgörande målet i sudden. I efterhand är det som det är, och det går inte att göra någonting åt det nu. Men man var chockad och hade en extrem tomhetskänsla efter säsongen var slut. Jag har inte orkat se sista matchen igen men jag har sett målen.

Vad det var som fällde avgörandet beskriver Victor Olofsson följande:

– Den sista matchen mot Leksand var en av de tuffaste matcherna man spelat, och man hade verkligen hela staden på sina axlar. Vi fick aldrig ordning på spelet, varken vi spelare eller tränarna, och det fanns ingen trygghet i truppen. Det fällde oss i slutändan. Leksand gjorde det bättre än oss. Alla i laget var förstörda och amerikanerna var helt knäckta när det var över.

Att han växt upp i staden Örnsköldsvik med Modo som favoritlaget kunde alla som såg Victor Olofssons känslor efter matchen bevittna då han som en av två spelare i laget mötte media efter matchen trots det tunga nederlaget.

– Det är extra hårt när man växt upp i staden och med klubben och hela kulturen bakom. Någonting som jag tagit med mig i erfarenhet är att hela tiden vilja göra ett extra mål efter detta, oavsett vad det står på tavlan. Hela tiden ett mål till då man lärt sig att man aldrig kan känna sig säker på att en match är stängd.

Läs hela intervjun med Victor Olofsson här.