”Vi ska se till så att Mora får uppleva lite stämning”

Hem » Intervju » ”Vi ska se till så att Mora får uppleva lite stämning”

 

Leksand-Mora. Siljans södra strand mot Siljans norra strand. Slaget om Dalarna. NordicBet tog tempen inför hockeybataljen hela Sverige vänder blickarna mot på onsdagskvällen och tog sig ett snack med Leksand Superstars verksamhets- och klackledare Martin Jönslars-Eriksson.
– Jag var ändå hyfsat lugn fram till i går faktiskt. Nu har pulsen stigit, men det känns ändå bättre än vad det har gjort inför tidigare negativa kval, säger han.

I kväll brakar det loss i Tegera Arena. Leksand tar emot Mora i den här säsongens hetaste hockeyduellen.
– Det ska bli skönt att det äntligen drar igång faktiskt. De här två veckorna från det att det blev klart att vi ska möta Mora fram till idag har varit jobbiga. Frågorna kring hur vi står och hur bra de egentligen är ska äntligen få ett svar, säger Martin Jönslars-Eriksson.

Hur mår du själv i sådana här situationer? Är det annorlunda nu mot tidigare?
– Jag var ändå hyfsat lugn fram till i går faktiskt. Nu har pulsen stigit, men det känns ändå bättre än vad det har gjort inför tidigare negativa kval. Det känns som att vi har en grupp och en klubb i mer harmoni än vad vi haft i de här situationerna tidigare.

Vad har vi att se framemot från läktarhåll?
– En rejäl överkörning. Här i Tegera Arena kommer moringarna inte ha mycket att säga till om och 470 leksing är tillräckligt för att ta över Smidjegrav.

”Sjätte spelaren” säger man, hur mycket tror du trycket ni skapar betyder för laget?
– Det där har varit lite olika, beroende på truppen. För några år sedan hade nästan en fullsatt hall med bra tryck negativ effekt på laget, men den här truppen tycker jag är bra på att omvandla det till energi. Så jag tror det betyder jättemycket för laget.

Vad är Mora för dig?
– Vasaloppsmålgången, typ.

Hur bra koll har du på motståndet och vad säger du om dem?
– Jag har sett dem på plats vid tre tillfällen den här säsongen och ett antal gånger på TV. De är bra när de får komma med fart genom mittzon. Däremot skulle jag vilja låna Mats Lusths lapp från kvalet 2015, då han sa att Leksand hade ”pissveka backar”. Sätter Leksand press på Moras backar i deras zon kommer de inte veta var de ska ta vägen. Amnér till exempel är inte den vassaste på den sidan av rödlinjen.

Är det något de är bättre på än vad ni är?
– Effektivitet, skulle jag säga spontant. De tar vara på sina målchanser, vilket ett lag som är inne i ett stim ofta gör.

Smidjegrav som bortaplan?
– En hockeylada med hyfsat stor bortastå. Akustiken är inte den bästa, men vi ska nog se till att de äntligen får uppleva lite stämning där också.

Slutligen – om du måste tippa – hur går det: 1. Ikväll? och 2. I matchserien?
– Jag tror vi går ut och visar vilka som bestämmer i kväll och vinner med 3-1. Totalt tror jag att vi tar det här med 4-2.

Kolla in oddsen på kvalmatcherna här.