”Varför fick inte Lindblom plats i Tre Kronor?”

Hem » Intervju » ”Varför fick inte Lindblom plats i Tre Kronor?”
Bild: Nerikes Allehanda/Bildbyrån

Bild: Nerikes Allehanda/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Vi snackade med Nerikes Allehandas hockeyjournalist Lasse Wirström om Rikard Grönborgs Tre Kronor-trupp inför Karjala Cup, vem han till slut tror kommer topp-3 i poängligan och hur han ser på Örebro HK nu efter att Tornberg och Ivarsson tagit över tränaruppdraget.

Det har spelats cirka 15 omgångar i SHL när vi går in i det första landslagsuppehållet. Libor Hudacek leder något överraskande poängligan. Vilka tror du kommer att vara topp-3 i SHL:s poängliga när 52 omgångar spelats?
– Lillebror Hudacek är säkert en överraskning för många, men han har alla skills, målkänsla och passningsöga, för att vara med i toppen – om han står distansen. Ruggigt ojämn i fjol, men med höga toppar. Kan vara på väg att växa in i SHL-dräkten nu. Totalt sett väldigt tidigt att tro något alls. Det är naturligtvis oerhört svårt att ta fram topp 3 nu, men eftersom det är frågan säger jag 1) Broc Little, 2) Martin Thörnberg, 3) Dennis Everberg.

Rikard Grönborg har tagit ut en 22-man stor Tre Kronor-trupp som ska spela Karjala Cup i veckan. Ungefär hälften spelar i SHL och andra hälften spelar i KHL/Schweiz. Hur ser du på truppen? Någon du saknade eller blev positivt överraskad av?
– Kan inte säga att jag hoppade högt, varken av glädje eller besvikelse. Ser generellt gärna att fler yngre spelare, varför inte Brynäs 20-åring Oskar Lindblom den här gången, får tid och plats i de här turneringarna. Snackisen Alexander Bergström är å andra sidan ett roligt bevis på att det aldrig är för sent att utvecklas. Men jag ser inte Bergström som en potentiell framtida stjärna i Tre Kronor.

Örebro fick en tuff inledning och ersatte Kenta Johansson med Johan Tornberg och Lasse Ivarsson, vilket har gett resultat. Vilka är de största skillnaderna i Örebros spel nu jämfört med tidigare och vad tycker du är en realistisk målsättning för säsongen?
– Ja, det är viktigt att få fram att det är Tornberg OCH Lasse Ivarsson. Delat ledarskap, delad coachning. Spelmässigt snackar vi detaljnivå när det kommer till förändringar. Inga stora saker. Den påtagligaste skillnaden jag tycker mig ha uppfattat är att energin i laget fått en boost. Kenta gjorde ett stort jobb i Örebro, saknade motivation att gå vidare och klev av. Stort. Klubben snackar topp 6. Jag tycker att topp 10 är realistiskt sett till säsongen så här långt. Jag saknar ledande karaktärer på isen, såna som står längst fram när det blåser.

Vinner Örebro nästa match? Just nu dubblar vi din första instättning upp till 1000 kr. Spela på Örebro här.