”Tack Rögle! Tack Malmö! Och blir det Stanley Cup-final för KHK?”

Hem » Intervju » ”Tack Rögle! Tack Malmö! Och blir det Stanley Cup-final för KHK?”
Foto: Joakim Nordlund/Bildbyrån

Foto: Joakim Nordlund/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi om Skånederbyt, jämnheten i årets SHL, Djurgårdens trubbiga start och Kenta Johanssons avgång i Örebro. Först ut är hockeyjournalisten Jimmy Stålnacke på NSD, som där håller igång sin blogg ”Hockeysnack”.

Senaste veckans höjdpunkt, iallafall ur underhållningssynpunkt, var Skånederbyt som innehöll 13 mål. Vad säger du om den galna matchen?
– Det är ju egentligen just för att man inte vill missa såna här matcher som man bänkar sig varje kväll. Lika mycket som det kryper i kroppen när man ser en seg och tajt tillställning där det händer noll och ingenting, lika mycket ryser man när det blir en sån här högoktanig föreställning. Jag säger bara: Tack Rögle, tack Malmö och tack för att ni visade att det även i SHL går att få se matcher där spelarna inte tänker längre än vad Robert ”Nobbe” Nordbergs korta klubba räckte.

SHL är något jämnare än många förväntade sig på förhand, alla slår i stort sett alla. Trend som kommer att fortsätta eller tillfällighet som kommer att sluta?
– Är det tio omgångar som krävs innan en serie sägs sätta sig? I såna fall får vi nog vänta lite längre den här säsongen. Frölunda och Skellefteå letar febrilt efter formen, Linköping har hittills inte kunnat leva upp till förväntningarna och Malmö och Karlskrona har tydligen bestämt sig för att de ska vara så bra att de får spela Stanley Cup-final under den årstid som då fortfarande kommer att tituleras vår i Norrbotten. Men tids nog får vi nog i alla fall se Växjö, Skellefteå och Frölunda smyga upp där i serietoppen. Om de får sällskap av Linköping – vilket jag trodde på förhand – är jag nu osäker på. Kanske Luleå kan vara med där? HV71? Eller varför inte Malmö? Men där vill jag först se hur laget reagerar på att förlora en match. Kan man skaka av sig en förlust direkt? Tja, då kan man vara i toppen för att stanna.

Tror du KHK fortsätter skrälla? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här!

Djurgården har, efter den inledande segern mot Leksand, åkt på tre raka förluster. Vad har fattats i deras spel och behöver DIF-fansen vara oroliga?
– Ny tränare, nytt spelsätt, en tyngre försäsongsträning, många nya ansikten och många stjärnor och bärande spelare som har lämnat och där andra nu ska fylla deras skridskor. Det vore nästan konstigt om Djurgården hade ångat på inledningsvis. Så nej, Djurgårdsfansen behöver nog inte vara oroliga. Det kommer att lossna och framförallt kommer Djurgården att börja ta sina poäng hemma på Hovet – men jag tror vi får vänta till nästa säsong för att få se mesta mästarna utmana högt, högt upp i tabellen.

I tisdags kom beskedet att Örebros tränare Kenta Johansson avgår med omedelbar verkan. Är du överraskad och behövde Örebro en ny tränare med tanke på inledningen av säsongen?
– Överraskad? Egentligen inte. Örebro hade en otroligt svajig fjolårssäsong och laget har även inlett denna svagt. När det blir så brukar det också bli förändringar i form av värvningar eller en tränare som får lämna. Det enda som överraskar är att han verkar avgå på egen begäran så här tidigt in på säsongen. Det hör inte till vanligheterna, å andra sidan är det stort av honom att ta det beslutet. Att det blir ett byte så här pass tidigt är alltid en fördel, då får de som tar över verkligen tid på sig att arbeta in sin spelidé.