”Snacka om att Holloway är en tidig julklapp för Skellefteå”

Hem » Intervju » ”Snacka om att Holloway är en tidig julklapp för Skellefteå”
Bild: Expressen/Bildbyrån

Bild: Expressen/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan pratar vi om Bud Holloways återkomst i Skellefteå och SHL, toppning för pojk- och flickspelare och Brynäs, som var bäst av alla SHL-lag i november. Vi slog en pling till Expressens hockeyjournalist Mattias Ek, som ställer upp på SHL-bloggen för andra gången.

Det blev Skellefteå som drog det längsta strået i kampen om forne SHL-poängkungen Bud Holloway. Hur ser du på hans återkomst i SHL? Vad kan han bidra med i Skellefteå?
– Snacka om att Bud Holloway är en tidig julklapp för Skellefteå och fansen. Både Joakim Lindström och Oscar Möller sken upp när jag snackade med dem om honom efter segern mot Brynäs. Hans målskytte är välkommet och nu när Möller är tillbaka efter skada och på väg mot storformen blir det en perfekt hjälp för Holloway att hitta in i den nya upplagan av Skellefteå. Det är inte givet att han kommer att göra succé en gång till. Förväntningarna är enorma och han har haft en tuff hjärnskakning i CSKA Moskva. Men kul att se Bud Holloway i SHL igen!

FC More:s Sanny Lindström skrev i veckan en krönika med bakgrund av en annan uppmärksammad krönika. Den var skriven av två föräldrar vars son är 12 år och som petades från sitt ungdomslag trots att det var det bästa han visste. Sanny skrev att han själv var petad mycket i unga år. Hur ser du på toppningar i pojk- och flicklag? Är det ett nödvändigt ont eller handlar det om i vilken ålder de tillämpas?
– Det är smärtsamt att läsa att barn petas. Syftet med idrotten ska så länge som möjligt handla om gemenskap, glädje, träning och att lära sig själva sporten. Jag inser att det går en åldersgräns för när resultaten blir viktigare, men i den klubb, IF Hallby, där jag spelade fotboll som knatte, pojke, junior och det blev väl något inhopp i A-laget i 17-årsåldern, tog tränaren med sig några spelare som inte platsade i en annan klubb och de smälte in i vårt lag. Jag tror vi var i 15-årsåldern då. Ämnet är stort och svårt, men ju längre ungdomar håller på med idrott, desto bättre för de själva och troligtvis även samhället i längden.

Man brukar säga att “mörka november” är “viktiga november” när det handlar om SHL-hockey. Bäst under november månad var Brynäs med 17 inspelade poäng. Senast Brynäs tog flest poäng i november var 2011/12 och då vann de SM-guld. De ligger just nu trea i tabellen, hur ser du på deras spel på sistone? Hur långt kan du se de gå i år?
– Brynäs kan definitivt vara med och vara ett av lagen som slåss om en semifinalplats. Trots en stor spelaromsättning har lagbygget haft få sprickor även om jämnheten från match till match saknats. Framför allt är det Brynäs bredd som har imponerat på mig. Det är många spelare som har utvecklats, inte minst Oskar Lindblom. Och flera andra kan bli ännu bättre. Om sportchefen Stefan Bengtzén kryddar med något nyförvärv, eftersom Brynäs har fått några skador, så kanske laget till och med kan skrälla i slutspelet.

Vinner Skellefteå nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Skellefteå här.