Nihlstorp om mötet med Lundqvist: ”Starstruck och frostigt”

Hem » Intervju » Nihlstorp om mötet med Lundqvist: ”Starstruck och frostigt”
Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

När Malmös målvakt Cristopher Nihlstorp träffade Henrik Lundqvist på en fest i Båstad hände det som händer många människor när de ser en storstjärna. Han blev ”starstruck” och kunde inte få fram orden som vanligt.
– ”Henke” satt där och jag tänkte ”han är ändå king”. Då blev jag lite starstruck. Det blev gött snack sen, men det var rätt frostigt i början, berättar Malmökeepern i senaste avsnittet av SHL-podden.

Cristopher Nihlstorp har spelat i NHL, Tre Kronor och vunnit dubbla SM-guld. Trots det är det uppenbarligen mänskligt att bli ”starstruck” när man ser en av Sveriges bästa målvakter: Henrik Lundqvist. I senaste avsnittet av SHL-podden berättar Nihlstorp om när han träffade ”Lunkan” för första gången.
– I Båstad förra sommaren blev jag starstruck. Vi gled in på en fest och… Fan, det blir pinsamt att jag säger detta. Men skit samma. ”Henke” (Lundqvist) satt där och jag tänkte ”han är ändå king”. Då blev jag lite starstruck. Jag sa till Nyqvist (Gustav, Detroit Red Wings) som jag var där med: ”Fan, det här är jobbigt nu”. Och de känner varandra. Jag tyckte det blev jobbigt för min del, säger Nihlstorp med självdistans.

Var det gött snack?
– Det blev gött snack sen, men det var rätt frostigt i början.

Visste han vem du var?
– Det tror jag säkert. Det hoppas jag iallafall, säger Nihlstorp och skrattar.

Vinner Malmö sin nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

-> Lyssna på SHL-podden på iTunes