”Möller är bästa snipern i SHL”

Hem » Intervju » ”Möller är bästa snipern i SHL”
Bild: Allehanda/Bildbyrån

Bild: Allehanda/Bildbyrån

Rögle i kris, Oscars Möllers superform och bortdömda mål efter videobedömningar. Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Vi slog en pling till Allehanda.se:s eminente hockeyreporter Jon Häggqvist.

Rögle har förlorat tio av de elva senaste sedan november började och efter två blytunga förluster mot Leksand ligger de nu sist i SHL. De har visserligen varit väldigt skadedrabbade, men hur ser du på deras höst? Tycker du klubben ska fundera på förändringar eller är det bara att ”köra på”
– Frågan är vad klubben skulle kunna göra för förändringar? De har ingen full kappsäck med pengar att ösa ur och med tanke på den närmast bisarra skadesituationen är det svårt att lasta Anders Eldebrink för att tabelläget är som det är. Det är ingen enkel sak att bygga ett pussel där hälften av bitarna saknas. Noterade att de var tvungna att ställa in en träning häromdagen för att spelarna behövde pusta ut. Innan klubben börjar leta drastiska åtgärder tror jag att de måste ha lite is i magen och hoppas att skadesituationen ljusnar. Det är inte vilka lirare som helst som står på sidan just nu.

Oscar Möller har gjort stor succé sedan comebacken och har piskat dit sju mål på sju matcher. Vad säger du om hans spel sedan comebacken? Är han SHL:s bästa sniper?
– Vi har ett internt tips på jobbet och där noterade jag inför säsongen att Oscar Möller skulle bli SHL:s målkung. Trots att han missat en uppsjö med matcher har han en god chans att ta hem det – vilket säger en del om honom och kanske även en del om ligan som helhet. Jag tycker att Möller är främst med marginal. Det där skottet skrämmer vilken målvakt som helst. Jag som har följt Modo på nära håll i flera år väntar också på att Victor Olofsson ska få sitt riktiga genombrott, där har vi en kille med ett skott som få kan matcha.

I matchen mellan HV71-Djurgården förra veckan blev två mål bortdömda. I söndags var det dags igen när Jon Knuts fick sitt 4-1-mål för Leksand mot Rögle bortdömt. Är det för petigt med spelare/klubbor i målgården eller tycker du att bedömningarna är på en rimlig nivå?
– Det är alldeles för petigt. Allvarligt, vad är det som sker just nu egentligen? Hur styltig får man vara som videomåldomare? Det har varit några riktigt märkliga domslut den här säsongen, domslut som hade sett annorlunda ut om sunt förnuft hade fått råda. Det känns som att man den här säsongen verkligen försöker skarva in regelvidrigheter som inte existerar i verkligheten. Jag hoppas att det rör sig om tillfälligheter – men med tanke på frekvensen känns det inte möjligt. Ligan måste tänka om.

Vinner Skellefteå nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Skellefteå här.