”Luleås scoutingverksamhet misslyckades”

Hem » Intervju » ”Luleås scoutingverksamhet misslyckades”
Bild: Norran/Bildbyrån

Bild: Norran/Bildbyrån

Tim Kennedy fick sparken från Luleå, Niklas Eriksson blev ny assisterande i Örebro och Tre Kronor vann Channel One Cup. Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Vi surrade med Norrans hockeyjournalist Elin Ala.

I förra veckan stod det klart att Luleås profilvärvning Tim Kennedy får lämna klubben efter att ha gjort endast fyra poäng på 18 matcher. Hur ser du på Kennedys säsong och Luleås beslut att sparka honom? Har Luleå-scoutingen något ansvar eller är det helt och hållet Kennedys “fel”?
– Trots att jag var på plats och såg live när han gjorde säsongens första mål, avgörande målet i derbyt mot Skellefteå AIK, så får jag nog lov att påstå att hans säsong blev allt utom succéartad. Det känns som att det blev en oerhörd krock mellan vad Luleå Hockey trodde sig ha värvat och vad de faktiskt hade värvat. Man skulle ha velat suttit som en fluga på väggen när agenten sålde in Kennedy till Luleå.
Givetvis har Luleås scoutingverksamhet och Lars ”Osten” Bergström ett stort ansvar i det hela – det är ju deras jobb att hitta spelare som fyller upp de luckor som de anser sig ha i truppen. Och det tycks de inte ha lyckats med i det här fallet.

Örebro presenterade i veckan Leksandslegendaren Niklas Eriksson som ny assisterande tränare. Eriksson har varit assisterande i Almtuna under säsongen, men fick i fredags sparken därifrån. Behövde Örebro nytt blod i organisationen? Hur ser du på deras fortsatta säsong efter att de haft det rätt tungt senaste tiden?
– Är i ärlighetens namn osäker på om det verkligen var i ledarstaben som behovet var störst av nytt blod. Det är snarare på spelarsidan som det skulle behövas lite nya krafter. Det är ingen slump att Örebro nämns så snart det till exempel finns en spelskicklig back ute på marknaden. Har svårt att se att Örebro ska bli något topplag under den här säsongen – det känns lite väl mycket mellanmjölk för det just nu.

Tre Kronor vann Channel One Cup för blott andra gången på 17 år. Tittade du på turneringen?
Om ja, vilka SHL-spelare tyckte du imponerade mest?

– Jag tittade på turneringen, råkade ha obokade förmiddagar under helgen, och att sitta i soffan, fortfarande i pyjamasen, och se hockey under någon timme visade sig fungera alldeles utmärkt. Är kanske märkt av att jag faktiskt bor i Skellefteå, men tyckte att Sebastian Aho klarade sig riktigt bra under sin första turnering med Tre Kronor. Också kul, av lätt lokalpatriotiska skäl, att få se David Rundblad i landslagsdressen igen. Om jag ska ta mig från Västerbotten, tycker jag att generellt sätt att SHL-spelarna stod sig riktigt bra. Men oj vad jag önskar att en Omark i sitt bästa slag skulle komma hem till SHL – han kan i sig själv vara värd hela entrépengen emellanåt.

Vinner Örebro nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Örebro här.