Leksandsstjärnan: ”Perra skällde ut vår kedja så hela laget kunde höra”

Hem » Intervju » Leksandsstjärnan: ”Perra skällde ut vår kedja så hela laget kunde höra”

bb160927jo043

Leksands tränare ”Perra” Johnsson målas ofta upp som en glädjespridare. I SHL-podden berättar Leksands-centern Jànos Hàri att det finns en annan sida av värmlänningen också.
– Han tog ut hela vår kedja utanför omklädningsrummet. Han stängde inte dörren och sen skällde han så pass högt så att hela laget kunde höra, säger Hàri i podcasten.

-> Lyssna på SHL-podden med Jànos Hàri i iTunes här

Jànos Hàri var en av Leksands viktigaste spelare när de tog steget upp till SHL förra säsongen. Centern, som emellanåt fått kritik för att vara för loj, tog mycket ansvar och klev fram när det behövdes som mest. Anledningen? Till viss del en utskällning från ”Perra”.
– ”Perra” och jag hade våra duster förra året. Han är väldigt go och man kan tro att han är så hela tiden, men han är bra på att vara tydlig. Är han inte nöjd så är han inte rädd för att säga det. Han kan bli riktigt förbannad och ibland när han gör det så kan man bli arg men sen inser man dagen efter hur bra det var, säger Hàri.

– Någon gång under säsongen hade jag och ”Pors” (Johan Porsberger) varit lite loja på en träning. Man kan ha sådana dagar, det har säkert många andra på sitt jobb också. Han (Perra) var inte så nöjd och skällde ut oss. Det var precis innan nyår och han sa att han inte hoppades att det skulle se ut så efter de lediga dagarna. Då kände vi att vi var tvungna att rycka upp oss och jag tycker att vi båda spelade riktigt bra efter nyår, speciell i slutet på serien och i slutspelsserien.

Hade han en poäng?
– Det hade han absolut, det måste man erkänna. Han hade rätt. Det var en annan situation också, jag tror det var i en match mot Modo. Då tog han ut hela vår kedja utanför omklädningsrummet, jag tror jag spelade med Porsberger och Anton Karlsson. Han stängde inte dörren och sen skällde han så pass högt så att hela laget kunde höra. Jag tycker att ”Perra” är underskattad om man ser till hans smartness för han hajar mycket mer än vad han ger sken av.
– Han är mycket smartare än vad man tror. Han skäller ju på oss där så att de andra ska höra att vi får skit. Han gjorde några sådana grejer vid olika tillfällen. Sen kunde jag träffa honom på Hemköp dagen efter och då kunde han skoja om det. Man lär sig mycket av honom och man inser ju längre man har honom att han är mycket smartare än vad han får cred för.

Vinner Leksand nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Leksand här.