”Lassinantti är SHL:s bästa målvakt hittills”

Hem » Intervju » ”Lassinantti är SHL:s bästa målvakt hittills”
Bild: Expressen/Bildbyrån

Bild: Expressen/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi om Skellefteås vändning kommer nu, vad de gillar mest i NHL och vem som är SHL:s bästa målvakt hittills den här säsongen. Vi hörde med Expressens hockeyreporter och krönikör Mattias Ek.

Efter fyra raka förluster vann äntligen Skellefteå mot formstarka Karlskrona borta i lördags och så igår krossade de Leksand. Tror du vändningen kommer för SAIK nu?
– Ja, jag tror det. Joakim Lindström har sett lite ensam ut i offensiven, men det är mycket på grund av skadeläget. Mot Leksand gjorde han två mål i powerplay och nu när även Pär Lindholm har kommit i gång med målskyttet och poänggörandet tror jag att det sprider en skön känsla i laget. Sebastian Aho är på väg mot sitt stora genombrott. Defensivt börjar det också se bättre ut. Grunderna börjar sätta sig.

Förra veckan drog NHL igång. Om du hade pratat med en person som är hockeyintresserad men aldrig sett en NHL-match. Vilket lag, spelare eller match den här säsongen skulle du rekommendera dem att se först?
– Vilken enormt svår fråga! Men jag hade försökt tajma in ett Albertaderby mellan Edmonton och Calgary i Oilers nya arena. Den verkar vara grym och det lockar. Och att känna stämningen när Connor McDavid och Johnny Gaudreau virvlar runt samtidigt på isen, i två olika lag, bara måste vara en upplevelse. Det lite mer fantasilösa svaret, men likväl fantastiskt, är ett besök i Madison Square Garden. Henrik Lundqvist mot resten.

Flera målvakter har spelat stabilt och har väldigt hög räddningsprocent hittills. Om du i nuläget ska utse SHL:s bästa målvakt den här säsongen, vem tar du och varför?
– Jag känner ofta ett lugn när jag ser Joel Lassinantti spela för Luleå. Och att känna sig lugn när man kollar in en målvakt är ett tilltalande sinnestillstånd. Man ska känna sig trygg med en målvakt, och veta vad man får. Därför säger jag Lassinantti. Han har börjat bra, men jag vet att han kan spela ännu bättre.

Håller Lassinantti nollan nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Luleå här.